Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричС 18 футболисти стартира лятната подготовка на „Беласица”

С 18 футболисти стартира лятната подготовка на „Беласица”

Отсъствието на Захари Димитров и Димитър Стоев притесни феновете

 

18 футболисти на “Беласица” изведе Саша Симонович на терена на петричкия стадион „Цар Самуил” за първа тренировка от лятната подготовка за новото първенство на ЮЗ трета лига. Между тях бяха новопривлеченият талантлив вратар от ДЮШ на клуба Стоян Стоянов и полевите играчи Виктор Димитров и Христо Якимов и синът на Саша Симонович. От досегашните освен Стивън Кирилов, Владимир Гогов, Атанас Карачоров, Аспарух Смилков и Айвън Ангелов не се появиха титулярният вратар Захари Димитров и атакуващият халф Димитър Стоев.

Отсъствието на последните двама остана истинска загадка за феновете. Те с нетърпение очакваха изявлението на кмета Димитър Бръчков, който обрисува положението на ФК през изминалите години, класирането и броя футболисти в ДЮШ. Той подчерта дебело, че в момента ДЮШ на ОФК „Беласица” е с най-много деца в Югозападна България и че през изминалото първенство мъжкият отбор е завоювал най-добро класиране – трето място – от последните години. По категоричен начин петричкият градоначалник подчерта, че ще се наблегне на привличане на няколко класни футболисти и ще се гони спечелване на промоция за влизане във Втора лига.

Новите футболисти в мъжкия отбор на ОФК „Беласица” са защитникът Мартин Русков – за последно играл във втория отбор на „Лудогорец” (Разград), нападателят Лъчезар Дафков – за последно в отбора на „Пирин” (Гоце Делчев), и универсалният защитник Валентин Костов, който бе част от отбора на „Вихрен” през изминалото първенство на ЮЗ трета лига.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular