Sunday, May 5, 2024
HomeРегионСанданскиТалантливи самодейци и заря вдигнаха градуса на настроението на празничен концерт в...

Талантливи самодейци и заря вдигнаха градуса на настроението на празничен концерт в Струмяни

Стартирането на КПП “Клепало“ ще бъде възможност за жителите на общината за бизнес и туризъм, заяви в скловото си кметът Емил Илиев

На красива открита сцена на площад “7-ми април“ в с. Струмяни бе дадено началото на празничния концерт по повод Празника на община Струмяни. За поредна година празникът събра десетки жители, гости, приятели, съмишленици, хора които милеят за родното място, които обичат нашата красива общината и които винаги носят частица от нея, където и да се намират по света.
Поздравителната програма започна с изпълненията на децата от ДГ “Патиланци”- с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци и СУ “Св. Паисий Хилендарски” – с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Струмяни, с. Микрево, с. Илинденци и с. Игралище, и танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ – с. Микрево.
Кметът на община Струмяни Емил Илиев поздрави и приведства с „Добре дошли“ всички жители и гости на празника на община Струмяни, след две дълги години на социално изолиране и изпитания на тежка пандемична ситуация.
Той сподел: „Изминалите две години, са време през което имахме възможност да се обърнем към себе си, време в което успяхме да проверим и хората около нас, време което успя да ни обедини за да преминем заедно през тези тежките изпитания. Вярвам, че намирайки доброто в себе си, с присъщата на всички ни съпричастност и взаимопомощ, ще успеем да излезем по-силни и по мъдри.
Днес отново сме заедно, отново сме тук на площада пред общината, за да се поздравим, за да се насладим на прекрасното творчество на нашите самодейци, да се порадваме на постиженията на нашите деца и да си спомним откъде идваме и накъде сме се запътили.
Предстоят ни много нови неща занапред – благоустрояване на улици, нови тротоари, откриване на новите социални комплекси в с. Каменица изградени по Оперативна програма Региони в растеж, Социален център в квартал Нова махала – с. Микрево за хора в риск, подмяна на водопроводната мрежа и изграждане на пречиствателната станция за отпадни води, цялостна подмяна на пътната настилка на двата километра между с. Микрево и с. Струмяни, с изграждане на нова канализационна система и нов водопровод и тротоари, която е връзката и началото на пътя до новият ГПП “Клепало“. Стартирането на КПП “Клепало“ ще бъде възможност за жителите на общината да се отворят към съседната нам братска Община Берово в Република Северна Македония за бизнес, туризъм и нови приятелства. С отварянето на транспортната инфраструктура нашите села от Малешевието вече няма да бъдат изолирани, а ще имат нови възможности за развитие.
Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силния дух и традициите на нашата община.
Искам от сърце да благодаря на всички, които обичат и помагат на Община Струмяни”. Емил Илиев отправи специални благодарности за десетките поздравителни адреси и благопожелания които бяха получени по повод празника на община Струмяни от България и чужди партньори.
Сред официалните гостите на празника, които отправиха своите поздравление и пожелания бяха Дияна Гегова – председател на Общински съвет Струмяни, отец Георги Танчев – архиерейски наместник, Петя Тасева – зам. кмет стопански дейности на община Струмяни, Фиданка Котева – зам. кмет хуманитарни дейности на община Струмяни, Иван Секулов – Секретар на община Струмяни, Силвия Домозетска – директор дирекция в община Благоевград, г-н Борислав Коларов – зам. кмет на община Петрич, кметове и кметски наместници от общината, общински съветници в ОбС Струмяни, директори на образователни, културни и социални институции и др.
Празничният концерт продължи с участието на гост-изпълнителите фолклорна формация „Пиринско тройче“, Йордан Николов и ансамбъл “Гайтан” и участието на поп певицата Христина Христова – Тита.
Красива празничната заря допълни приятната атмосфера и веселието, което цареше и озаряваше площад “7-ми април“ в с. Струмяни.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular