Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупница„Танцувай в Дупница” събра над 300 участници от цяла България

„Танцувай в Дупница” събра над 300 участници от цяла България

  • Дупничаните Крисия Василева, Кристиян Запрянов и Лора Димитрова, Константин Георгиев и Ася Димитрова завоюваха „Купа Дупница”

  • Призови места спечелиха и Деа Банкова, Стефан Карамфилов и Валерия Симеонова, Никола Дангов и Изабел Кацарска от местния Клуб по спортни танци „Фантастик данс“

Фестивалът „Танцувай в Дупница” събра над 300 участници от цяла България, които показаха своите умения и уважиха празника на дупнишкия Клуб по спортни танци „Фантастик данс“, който стана на 10 години. Зрителите бяха очаровани от красотата на танци като валс, танго, румба, джайв, ча-ча и др., изпълнени от участници от Дупница и др. градове. Турнирът, организиран от Димитър Георгиев – треньор и ръководител на клуб „Фантастик данс“, премина в 3 части. В първата от тях – „Изгряващи звезди”, дансингът на Спортната зала бе за прохождащите в спортните танци деца и младежи. След това имаше открит турнир за състезатели и гала вечер. Изнесена бе и шоу програма с демонстрации на Димитър Георгиев и неговата партньорка Зорница Върбанова.


Във фестивала се включиха 20 деца и младежи от Дупница, час от които завоюваха „Купа Дупница” – в различни класове, с различни танци. Дупничанката Крисия Василева спечели първо място като соло изпълнител, а нейната сестра Велислава Василева бе трета, отново със самостоятелно учасите. Със солово изпълнение втора в класацията е Деа Банкова от дупнишкия клуб. Кристиян Запрянов и Лора Димитрова, също от Дупница, се класираха първи като двойка. Първо място завоюваха и Константин Георгиев и Ася Димитрова. Дупнишката двойка Стефан Карамфилов – Валерия Симеонова се класира на второ място. Никола Дангов и Изабел Кацарска, също от Дупница, се наредиха на трето място, като двойката има още едно призово място. „Купа Дупница” и наградите на победителите връчиха президентът на Ротари клуб в Дупница Николай Златарски и Димитър Георгиев.
„Радвам се, че успяхме да проведем турнира, който вече е традиция за града, но заради пандемията през 2020 г. го прекъснахме. Децата имаха възможност да покажат това, което са научили, и бяха много доволни. Имахме състезатели не само от нашия, но и от градове като Русе, Поморие, Несебър, Бургас, София, Перник”, коментира Димитър Георгиев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular