Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградТеатърът в Благоевград с две номинации за наградите „Кукерикон“

Театърът в Благоевград с две номинации за наградите „Кукерикон“

На 14-ти март бяха обявени номинациите за театралните награди „Кукерикон“. Събитието е организирано от Сатиричния театър „Алеко Константинов“ като за поредна година ще бъдат отличени най-добрите театрални събития в комедийния жанр.

Претендент за наградата в две от петте категории е спектакълът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград – „Колко е важно да бъдеш сериозен“. Комисията е включила комедията на Оскар Уайлд в борбата за наградата „Кукерикон“ в категориите „Режисура“ и „Най-добър комедиен или сатиричен спектакъл“.

Режисьорът Антон Угринов направи своя дебют на благоевградска сцена преди една година, когато класическият текст на Оскар Уайлд оживя пред зрителите и беше приет с бурни ръкопляскания. Няколко месеца след своята премиера, спектакълът беше селектиран и взе участие в националния театрален фестивал „Театър, обичам те!“ в Хасково. Още от първото си представяне „Колко е важно да бъдеш сериозен“ се радва на висок зрителски интерес.

Следващата дата, на която зрителите в Благоевград ще имат възможността да се насладят на спектакъла „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е 12 април (вторник) от 19:00 часа.

Церемонията по връчването на статуетките ще се състои на 7 април (четвъртък) от 19:30 ч. в Сатиричния театър „Алеко Константинов“. /БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular