Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКочериновоТежко ПТП  при Пастра вдигна на крак спешни медици и полиция, сред...

Тежко ПТП  при Пастра вдигна на крак спешни медици и полиция, сред пострадалите чуждестранни туристи

 

Под лекарско наблюдение са граждани на Италия, Испания, САЩ, Германия и Англия

 

11 души, сред които и чужди граждани, са настанени в здравни заведения в Благоевград след тежка катастрофа при село Пастра.

Пътният инцидент стана около 12.00 часа във вторник, когато при десен завой, на заледен усоен участък, се сблъскаха автобус “Ивеко”  и джип „Ленд Ровър“. По данни на полицията джипът, пътуващ от Рилския манастир за град Рила, е навлязъл в лентата на буса, движещ се в посока Светата обител. В автобуса са пътували 13 чуждестранни граждани от Испания, Италия, САЩ, Полша, Великобритания и Германия, придружавани от екскурзовод.

Сред тежко пострадалите са водачът на джипа и гражданка на САЩ. Те са транспортирани за оказване на медицинска помощ в болнично заведение в град Благоевград. Останалите пътници са с по-леки наранявания. Въпреки това те са оставени под лекарско наблюдение в различни лечебни заведения в областния град, съобщи БТА.

Пътят при село Пастра беше затворен за движение на моторно-превозни средства. Пробите за алкохол и наркотици и на двамата шофьори са отрицателни, съобщиха от ОДМВР -Кюстендил. Извършен е оглед на местопроизшествието, предстоят разпити на свидетели и назначаване на експертизи. Районна прокуратура – Кюстендил води действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал.1, б. “б“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular