Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаТежък инцидент в Самораново! Работник загина на строежа на новия затвор

Тежък инцидент в Самораново! Работник загина на строежа на новия затвор

Строителен работник загина в четвъртък сутринта на строежа на новия затвор в дупнишкото село Самораново. Инцидентът  стана около 9:30 часа сутринта. Загиналият мъж, който вероятно е бил притиснат от бетонен панел, паднал от покривното пространство. Той е на 53 години, от Дупница, казаха от полицията. Като възложители на строежа Министерството на правосъдието и Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ са информирани за инцидента, посочиха за БТА от ведомството. От министерството допълват, че са уведомени всички компетентни държавни органи, като фирмата изпълнител на обекта оказва пълно съдействие за изясняване на причините, довели до трагичния инцидент. Министерството на правосъдието и Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ изказват съболезнования на близките и семейството на починалия строителен работник.

Снимки: БГНЕС

Първата копка на строежа на новия затвор беше направена на 19 декември миналата година. Проектът е на Министерството на правосъдието и на Главната  дирекция „Изпълнение на наказанията“, и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Помощта от Норвегия в размер на 35 млн. лева е по проекта „Повишаване на капацитета на персонала, изграждане на пилотен затвор, свързан с учебен център и подобряване на рехабилитацията на лишените от свобода“ на Програмата „Правосъдие“. Сградата е за 400 души в 200 стаи, като лишените от свобода ще са в помещения без решетки, а движението вътре ще е свободно.

Работата по разследване на инцидента продължи часове на място от екипи на ОДМВР. Мъжът е бил нает по договор, уточниха още работещи по случая.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular