Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПерникТемида! Убиецът на Христина от Перник за постоянно в ареста 

Темида! Убиецът на Христина от Перник за постоянно в ареста 

Окръжният съд във Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Велизар Д. от Бутан, популярен в селото като Зари Цекин. Той е обвинен в това, че на 13 октомври 2020 г. около 20 ч. в ползвана от него къща в Бутан умишлено е умъртвил приятелката си Христина Хазари от Перник, като й е нанесъл удари по главата и тялото с крака и с твърд предмет. При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение съдът прецени, че от събраните макар и на този ранен етап доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление. Макар и да има постоянна адресна регистрация, съществува и хипотетична възможност той да се укрие, за да затрудни разследването.

В социалното обкръжение Зари Цекин е известен с лоша характеристика. Обвиняемият е осъждан и е лежал в затвора за сексуално престъпление. Криминалното деяние, в което е обвинен – умишлено убийство, се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

„Постановената мярка за неотклонение „задържане под стража“ съответства на личността на дееца и на тежестта на извършеното деяние“, се казва още в мотивите на съда.

Определението на Окръжен съд-Враца подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-София.

Припомняме, че 60-годишната Христина Славчева Хазири от Перник бе намерена на 29 януари в покрайнините на врачанското село Бутан убита и заровена в кошара.

Жената беше обявена за общодържавно издирване през октомври 2020 г., след като дъщеря й Гентияна подала сигнал за изчезването й.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular