Thursday, May 2, 2024
HomeСпортТенисистът Виктор Атанасов от Кюстендил взе златото от турнира на кортовете "Малееви"

Тенисистът Виктор Атанасов от Кюстендил взе златото от турнира на кортовете “Малееви”

Състезателят от ТК “ОСОГОВО – ЕЛИТ” постигна пет убедителни победи, 6 купи и златни медали и 3 сребърни грабна за годината

Поредното си отлично представяне направи младият кюстендилски тенисист Виктор Атанасов в последния турнир за годината при момчета и момичета до 10 г. Състезанието се проведе на закритите кортове на ТК “Малееви“, а в него взеха участие 30 момчета и 18 момичета от цялата страна – клубове от София, Плевен, Бургас, Стара Загора, Смолян и Габрово, а състезателят от ТК “ОСОГОВО – ЕЛИТ” се окичи с поредното си златно отличие.

Виктор /вляво/ с поредния си златен медал

В петте си изиграни срещи до финала Виктор Атанасов успя да покаже страхотен тенис, великолепни технически отигравания и се наложи убедително над своите съперници. На полуфинала се изправи срещу миналогодишния победител в турнира Борис Бонев от ТК “Малееви“, който обаче трябваше да преглътне тежко поражение от кюстендилското момче с 4:0. На финала Виктор също бе категоричен и се наложи над Константин Дойчинов ТК “Левски“ с 4:1.

“Така сезонът беше успешно закрит от Виктор. За тази година той вдигна 6 купи и се окичи с 6 златни и 3 сребърни отличия. Като се вземе предвид и фактът, че участва с деца, по-големи от него, представянето му още повече натежава”, сподели неговият наставник Ивайло Илиев.

В турнира в столицата взеха участие и две състезателки на кюстендилския клуб – Надежда Янчева и Алена Николова. При много тежък жребий Алена успя да се нареди на 10-о място. Още в самото начало й се наложи да играе срещу втората в България Валерия Гърневска, която впоследствие стана и първа на турнира.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular