Friday, May 3, 2024
HomeРегионБобов долТЕЦ „Бобов дол” дари хранителни продукти на приюта на отец Иван в...

ТЕЦ „Бобов дол” дари хранителни продукти на приюта на отец Иван в Нови хан

ТЕЦ „Бобов дол” се притече на помощ на отец Иван, добил известност със своето добро сърце и с двата приюта, в които подслонява малки и големи. Преди време той обяви, че имат остра нужда от хранителни продукти. Тогава лично отец Иван отправи призив към българите да му помогнат с каквото могат. Вълна от съпричастни български фирми, институции и частни лица се отзоваха на молбата за помощ на отец Иван. ТЕЦ „Бобов дол” е едно от предприятията, които решиха да помогнат на дома в Нови хан. Така новото ръководство на дружеството не само заяви ангажимента си към подобряване на екологията му, а и се заема със социални каузи. „По случайност попаднах на репортаж по телевизията, който съобщаваше за тежкото състояние, в което са изпаднали в Дома за сираци „Свети Николай” при манастира „Света Троица“ в с. Нови хан, който е известен като приюта на отец Иван. Запознавайки се с борбата на отец Иван да осигури подслон и да нахрани толкова хора, за които животът е бил неблагосклонен, не можах да остана безучастен. Не можах да остана безучастен към съдбите на хората, които се намират в тази обител. Наистина ни отне малко време да се организираме, но решихме, че е наш дълг да покажем, че ТЕЦ „Бобов дол” е социално отговорно дружество и да осигурим нашия принос към подобряване на положението на приюта“, обяви изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол” инж. Любомир Спасов.

Директорът допълни, че на Дома за сираци „Свети Николай“ при манастира „Света Троица“ в Нови хан са дарили дълготрайни хранителни продукти, като сам е държал да отиде лично. Инж. Спасов сам сподели, че най-мъчно му е станало, като е чул, че настанените деца в дома няма с какво да се хранят.

„С колегите ми обсъдихме под каква форма да направим дарението и взехме единодушно решение, че най-добре да дарим хранителни продукти, защото те са най-важни. Подбрахме такива храни, които могат да се съхраняват по-дълго. Знам, че в тази криза е много трудно да се отделят средства, но ако всеки отдели малко, всички заедно ще помогнем много“, обясни инж. Спасов.

В последните седмици много хора се включиха с различни дарения към приюта. Всеки дарява каквото може и каквото му позволяват възможностите.

„Горд съм, че българите проявяваме съпричастност, когато чуем подобни тъжни истории. Огромната вълна от помощ, която е получена в дома в последните седмици, е поредното доказателство, че само като сме единни, можем да просперираме и да продължаваме напред с вдигната глава!“, заяви изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол” инж. Спасов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular