Friday, May 3, 2024
HomeЗДРАВЕТина и Симон хрупат само плодове, от 2 години не са пипали...

Тина и Симон хрупат само плодове, от 2 години не са пипали четка и паста за зъби

Тина и Симон изглеждат като всяка друга щастлива двойка по света, която обича да прекарва време заедно, да пътува и да споделя общи интереси.

Има нещо, обаче, което тази двойка не е правила от цели две години.

Нещо, което всички ние приемаме за ежедневие и задължителен ритуал. А именно – миенето на зъби.

Да, точно така, Тина и Симон не са се докосвали до четката и пастата за зъби от две години и твърдят, че никога не са се чувствали по-добре.

През декември 2013 година тя решава да пречисти тялото си, като мине на плодове за няколко дни. Хранителният режим обаче толкова много й харесва, че решава това да стане единственото нещо, което ще включва менюто й.

В родната й Полша обаче да спазва диетата се оказва трудно – полската кухня включва месо, а и  там е трудно да се намери разнообразието от плодове, от което Тина се нуждае. Тя решава да замине за Бали, където да продължи живота си.

Там съдбата я среща с веганът Симон, който е впечатлен от инстаграм профила на Тина й решава да й пише.

“Станах фрутарианец(човек, който яде само плодове) за една нощ”, казва Симон. Между тях пламва мигновена любов, която ги пренася в различни екзотични страни, където двамата търсят най-вкусните плодове.

Тина и Симон твърдят, че от яденето на плодове нямат нужда от никакви допълнителни стимуланти, за да се чувстват силни и пълни с енергия.

Преди две години двамата взимат още едно решение – да спрат да мият зъбите си.

Според фрутарианците това е изключително полезно, тъй като суровите плодове съдържат фибри, които сами почистват зъбите им. Въпреки това, Тина казва, че човек не бива да прибягва до тази мярка, ако яде сушени плодове.

“Когато отидох на профилактичен преглед при зъболекарката ми, тя извика двама нейни колеги, за да покаже и на тях – зъбите ми бяха в толкова добро състояние, че тя не можеше да повярва”, твърди Тина.

Въпреки това обаче, не ви препоръчваме да минавате на режима на Тина и Симон, особено ако не сте се консултирали с лекар-диетолог.

RELATED ARTICLES

Most Popular