Sunday, May 12, 2024
HomeРегионПетричТИР и микробус пометоха биволите на Ръмпо край Петрич

ТИР и микробус пометоха биволите на Ръмпо край Петрич

Три тира и един микробус са се блъснали в стадо биволи на АМ „Струма”. Инцидентът, който по чудо се размина без човешки жертви и пострадали, е станал в района на Петрич, на 2 км от граничен пункт “Кулата” в посока Гърция.

Биволите са били на пътното платно. Видимостта е била изключително ниска и шофьорите не са могли да избегнат удара. Шофьорите са пътували към Гърция и удрят общо 7 бивола, четири от тях са блъснати смъртоносно. “Те бяха на пътя, целия път заемаха. Нямаше празно място, нямаше видимост. Ударих едно от животните”, разказва шофьорът на един от тировете.

Животните са от ферма близо до магистралата, не е ясно как са излезли на пътя.  Проверява се как са стигнали до пътното платно. “Възможно е през пътната връзка да са минали, да са се качили, иначе нямаме повредени огради, които са около пътните връзки”, коментира ръководителят на Пътна служба-Петрич Николай Стоянов.

Собственикът на животните е викан на разпит в полицията. Стана ясно, че той е известен в Петричко фермер – Георги Георгиев-Ръмпо. Според стопанина на животните някой умишлено ги е пуснал на пътя. Той подкрепя версията, че е спрян токът на електропастира и така животните са се озовали необезпокоявано на пътя.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular