Friday, May 3, 2024
HomeСпортТитли за алпийците от Банско от държавното първенство

Титли за алпийците от Банско от държавното първенство

През изминалите дни Банско бе домакин на откритото Държавно първенство по ски алпийски дисциплини, в което участваха 40 алпийци от 11 държави.

В крайното класиране за държавния шампионат при девойки младша възраст, състезателката на СКЮлен Бояна Радева завоюва титлата държавен шампион, като спечели и в двете дисциплини (гигантски слалом и слалом).

В категория юноши младша възраст титлата в слалома грабна Борислав Хаджистоянов (Юлен), а Иван Главчев (Юлен) оглави класирането в гигантския слалом и стана шампион на България при юноши старша възраст.

В държавното първенство за жени и мъже Юлия Златкова (Юлен) спечели второ място на гигантския слалом, а в слалома оглави класирането и стана държавен шампион. Състезателката на Ски клуб „Банско“ Лиляна Питова дублира третото място и в двете дисциплини – гигантски слалом и слалом.

При мъжете състезателят на СК„Юлен“ Калин Златков зае второ място в гигантския слалом и трето място в слалома за държавното първенство.

Призьорите бяха наградени на официална церемония от Цеко Минев, член на Съвета на ФИС и президент на БФСки, както и от треньори и гости от ФИС.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular