Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаТонове питейна вода изтичат в мръсния канал на метри от къщата на...

Тонове питейна вода изтичат в мръсния канал на метри от къщата на бившия дупнишки кмет арх. Асен Пилев, няма ли кой да спре тая разсипия, кой е за глоба, питат хората

 

Бистра рилска водица блика на дупнишката улица „Мадара” в кв. „Спартак” (Горна махала). И така от години. Дори в жегите се образува езерце, за радост на котки, кучета и хлапетата от махалата. Ручейчето се намира на метри от дома на бившия кмет на Дупница арх. Асен Пилев. По-сериозно става пролет и есен, тогава намиращата се наблизо шахта се задръства и улицата става непроходима, през зимата пък всичко замръзва и участъкът става опасен и за хора, и за автомобили.

Няма сила, която да развърти или завърти ръждясалия от години кран. Вероятно е противопожарен кран, ама щом не могат да го спрат, едва ли ще могат и да го ползват, ако се наложи, да пази господ, при пожар, коментират възрастни съседи на бившия дупнишки кмет. Ние плащаме скъпо и прескъпо на ВиК, а тук по улиците се изливат тонове вода и никой нехае за това.

Питаме се кой ще ремонтира този кран, вероятно противопожарен, за да може да се спира и пуска. Толкова ли е трудно за спецовете от дупнишкото ВиК да сменят или ремонтират този кран, или просто не ги е грижа, че чиста питейна водица изтича в мръсния канал? Наближават жегите, когато кметът ще забрани, както всяка година, със заповед на дупничани да поливат дори цветята в дворовете си. Кой кого трябва да глоби за този теч?, питат дупничани.

RELATED ARTICLES

Most Popular