Monday, May 6, 2024
HomeНовиниБългарияТоплите сърца от ледовете! При минусови температури Лео Кадели и доброволците издигнаха...

Топлите сърца от ледовете! При минусови температури Лео Кадели и доброволците издигнаха нов дом на малката Валя от Боровец

Десетки доброволци работят денонощно при минусови температури, за да бъде осигурен нов дом на малката Валя и нейния баща от кочериновското село Боровец.
Съдбата на семейството трогна стотици, които откликнаха с финансова помощ , чрез платформата на добротвореца Лео Кадели. Въпреки студа работата на обекта не спира. Рано сутринта в неделя Лео Кадели публикува снимка, на която се вижда, че голяма част от конструкцията на панелния фургон вече е готова. След като бяха направени основите, започна монтажа.
„Едно дете трябва да има покрив и образование.После е всичко останало. Има ли тези неща, детето ще бъде успешно и ние ще се погрижим поне за едното”, сподели Кадели.

Новоизграденият временен дом ще представлява панелен фургон с обособена стая, кухня, холче, баня и тоалетна. Предвидено е да бъде изграден и навес отпред. В понеделник 9-годишната Валя ще празнува своя рожден ден.

Освен доброволците на платформата „Приятели, ПОМАГАЙТЕ-Лео Кадели”, в дейностите по възстановяването на дома активно участва и кметство Кочериново. Служители на общината работят на място, а за всички доброволци е осигурена храна и подслон. С помощта на градоначалника са осигурени техника, машини и материали за обекта. В дейностите по осигуряване на нов дом се включи и кметът на село Мламолово, който също участва като доброволец.

Въпреки изключително студеното време в Боровец пристигат за помощ от цяла България. „Очаквам хора от Русе, Варна, Пловдив, Търговище и други, които ще пристигнат, за да помогнат за новия дом”, сподели Лео Кадели. Малката Валя ще получи за рождения си ден и обещаното колело, както и безброй други подаръци и изненади.

RELATED ARTICLES

Most Popular