Saturday, May 4, 2024
HomeОживлениеТоповен гръм разтърси Самоков за Чакъровите празници

Топовен гръм разтърси Самоков за Чакъровите празници

  • Володя Стоянов, Ива Давидова и гайдари веселиха множеството

 

В Самоков се проведоха Чакъровите празници. За седма поредна година Чакърови поляни събраха много хора, дошли, за да отдадат почит към историята и българщината.

Гайдари се грижиха за настроението на множеството, а гостите бяха пременени с народни носии, мъжете, сред които и самоковският кмет, бяха препасали пояси със старинни пищови. Топчета гърмяха в чест на празника. Обичаният певец Володя Стоянов и певицата Ива Давидова също станаха част от програмата за тържествата. Млади и стари се потопиха в автентичната атмосфера. Момчетата от клуб „Чакър войвода” придадоха голям патриотичен заряд.

Преди няколко години Георги Николчов заедно с още двама-трима съмишленици възраждат Чакъровите тържества. С всяка изминала година тържествата стават все по-хубави, убедени са в Самоков. Това е, защото в организацията им Клуб “Чакър войвода” влага много емоция и жар. Кметът Владимир Георгиев и самоковци благодариха на всички гости от патриотични клубове от цялата страна, които допринесоха за заряда на празника.

RELATED ARTICLES

Most Popular