Monday, May 6, 2024
HomeНовиниБългарияТошко Йорданов: От ПП ни обвиняват, защото иначе трябва да признаят, че...

Тошко Йорданов: От ПП ни обвиняват, защото иначе трябва да признаят, че са некадърни

Не сме се явявали на избори в коалиция и не знам откъде излезе това твърдение, няма да правим предизборна коалиция, още по-малко с ВМРО, заяви днес председателят на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов, предаде БТА.
Никой не знае с колко депутата ще бъдем в следващия парламент, в момента са само спекулации, допълни Йорданов. Виждам, че говоренето, че изборите са нещо страшно прикрива желанието на определени политици да не рискуват на избори да не изпаднат от властта. Хората трябва да решават в кризата кой иска да управлява, добави той в интервю за Нова телевизия.
Като влезем в следващия парламент няма да разговаряме с ГЕРБ, с ДПС и с “Възраждане”, изтъкна още Йорданов. В отговор на въпрос дали хора от “Има такъв народ”, членове на сегашния кабинет биха станали част от друга партия, Йорданов каза, че не би се „заклел вече в никого, но вероятността е под нулата“.
Вчера и Станислав Балабанов от ИТН заяви пред бТВ, че разговори с ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” няма да има и че ИТН “излизат сами срещу всички”.
Пред NOVA, Т. Йорданов обяви, че от ПП ги обвиняват, защото иначе трябва да признаят, че са некадърни. „Ние, като управляващи, по начина, по който работихме, с какво помогнахме в кризата? Направиха се сумати грешки, които рефлектират върху живота на всеки един от нас. От ИТН се опитахме да направим каквото можем, бяхме обвинени, че сме вътрешна опозиция и враг номер 1. Така говорят, защото иначе трябва да си признаят, че са некадърни, че са взимали грешни решения и ние сме били прави. Мога да извадя факти за нашето твърдение, те не могат за тяхното”, каза Йорданов.
И даде пример: „Два закона паднаха в Конституционния съд, което е позор за парламента, защото сме законодателен орган. Казахме, че има грешки и ще паднат – и за спецсъда частта за квотите на съдиите, и за КЕВР, че председателят не отговаря на изискванията. След като бяха внесени, Лена Бориславова звънна на Ива Митева. Опищя да се махне параграфа. Ние бяхме принудени да изтеглим законопроекта. Носим вина с тях, но ако не го бяхме направили, риториката става тази – ИТН иска спесцъдът и старият КЕВР да останат. Когато подобно нещо се случи 4-5 пъти, накрая когато напуснем заради Северна Македония, те казват, че спираме борбата с корупцията”.
„След 47-ия парламент, следва 48-ият. Къде ще бъдем, решава избирателят. Тези партийни, лозунгарски истории никога не са ни привличали. На изборите решават хората и ще бъдем там, където ни поставят. Имам някакви очаквания и основания, но е излишно да обсъждаме отсега”, поясни депутатът от ИТН.

RELATED ARTICLES

Most Popular