Friday, May 3, 2024
HomeСпортТошо Аначков събира състезатели от 4 държави в Кюстендил на Балканска купа...

Тошо Аначков събира състезатели от 4 държави в Кюстендил на Балканска купа по картинг

Бразилецът Марсело Сартори и българските картинг пилоти Онур Садик и Кирил Стоянов караха в Открития ден на спорта в Кюстендил

Сезонът в националния картинг шампионат официално приключи, но надпреварите продължават със старт за Балканската купа, на която домакин е кюстендилската писта “Пауталия”. Главен организатор е местният клуб в лицето на Тошо Аначков. “Голяма част от състезателите вече тренират на трасето, като едни от първите, които пристигнаха, са тези от Македония. Очаквам участници и от Сърбия и Гърция, както и родните ни пилоти. Освен надпреварата с картинги любителите на високите скорости ще могат да станат свидетели на майсторите на две колела, които ще спорят в Супер Мото. Очаквам оспорвана битка и в двата вида състезание”, каза Тошо Аначков.

В надпреварата при картингистите петък и събота са дните за тренировки и стартовете за полпозишън. Официално състезанието ще бъде открито в неделя от 11,15 часа, а веднага след това започват първите маншове в класовете Mini BG, Mini, Rotax Junior, Rotax Senior, KZ и KZ Open и No Gear Open.

Стартът в Супер Мото е в събота, като маншовете са два, а началото е 14 часа.

В последните години писта “Пауталия” в Кюстендил е доказала, че е предпочитана от голямата част пилоти. Така бе и в Открития ден на спорта, когато Марсело Сартори, Онур Садик и Кирил Стоянов бяха новите за професионалния картинг пилоти, които взеха участие в Открития ден на спорта, организиран от Любомир Маринков и екипа на Никола Цолов.

Марсело, който е от Бразилия и е добре познат на картинг обществеността у нас с участието си в шампионата на Sofia Karting Ring, кара в с машината „Прага” в клас Ротакс Макс на Любомир Маринков.

Именно с нея Сартори ще участва на предстоящата надпревара този уикенд. Онур не впечатли с представянето си и не показа познатото ниво.

Кирил Стоянов кара с машината „Прага” на Любо. Пилотът от Варна се представи много добре и навъртя над 100 обиколки, показвайки сериозен напредък.

В двата дни на „Пауталия” тестове правиха и пилоти от класовете Мини и Мини Бг, сред които бяха Снежана Илиева, Андрей Георгиев и Ивон Симеонова, които ще застанат на старт тази събота и неделя.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular