Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилТрадиционният турнир по силов трибой „Аполония” събира средства за лечението на 14-годишния...

Традиционният турнир по силов трибой „Аполония” събира средства за лечението на 14-годишния Теодор Велинов от Кюстендил

Поредната благотворителна проява в помощ на 14-годишния Теодор Велинов от Кюстендил, който е с агресивен рак на костите, ще се състои в родния му град. Този път съпричастни към съдбата на младото момче са хората от УС на кюстендилския спортен клуб “Аполон”, който ще е домакин на традиционния си турнир по силов трибой „Аполония” и Мис и Мистър плаж на 29 юни.

„Управителният съвет на нашия клуб реши да се включим в кампанията за събиране на средства за лечението на 14-годишния Теодор Велинов. Като всички средства, които съберем на състезанието като такса участие от състезатели и дарения от публиката, ще преведем по сметката на детето”, каза председателят на клуба Антон Пенков и отправи покана към всички желаещи да се присъединят към каузата, а мястото е общинският плаж, а началото – 10 часа.

Така силни мъже и атлетични дами, освен че ще вдигат големи щанги и ще представят яките си тела, ще се обединят в благородна кауза. Разбира се, че ще бъдат раздадени много награди на най-добрите.

„Състезанието се провежда от началото на 90-те години, като последните десет издания е открито и става като регионално. Участват състезатели от София, Перник, Дупница, Сандански, Разлог, Кюстендил и откъде ли не. В това издание ще има следните категории: Младежи до 18 г. една категория обща и класирането ще се извърши по точкова система „Уилкс”, за приравняване резултата спрямо личното тегло. Мъже в две категории, като абсолютният победител пак ще бъде излъчен по „Уилкс”. Про категория, открита за мъже и жени, които са със значителен опит в състезанията по трибой и имат и международни участия, като класирането отново става по „Уилкс”. Отделно ще проведем и турнир за атлетична физика, мъжка и женска. Нещо като Мис и Мистър плаж регламента е по свободен от официално състезание по културизъм, като състезателите се представят индивидуално, показвайки развитие на пропорции и атлетичност. Очаквам над 50 състезатели”, допълни още Антон Пенков, който организира турнира, с помощта на община Кюстендил.

Съдии на турнира ще бъдат европейският шампион по трибой Крум Крумов, многократният шампион по трибой и културизъм Димо Бенев, световната фитнес шампионка Тодорка Иванова и други изявени състезатели.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular