Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниСвятТрегедия! Поне 7 души се удавиха край Гърция след като ветроход с...

Трегедия! Поне 7 души се удавиха край Гърция след като ветроход с мигранти заседна в морето

Поне седем души, пет жени и двама мъже, са загинали при засядането на ветроходен съд с мигранти край остров Антикитира между Пелопонес и Крит, съобщи АНА-МПА.
От плавателния съд са били спасени 90 души – 52 мъже, 11 жени и 27 деца. Бреговата охрана е открила телата на седмината загинали в морето край необитаемото островче Прасониси, където е заседнал ветроходният съд. Общият брой на пътниците не е известен, но гръцките власти продължават издирването на евентуални оцелели.
Според първоначалната информациия мигрантите вчера са се обадили на спешния телефон 112 и са поискали помощ, като са съобщили, че плавателният съд с около 100 души на борда има проблеми. Ветроходният съд е отплавал от турския бряг и е пътувал за Италия.
Това е вторият трагичен случай с лодка с мигранти край бреговете на Гърция. Във вторник в южната част на Егейско море потъна друг съд, пътуващ от Турция за Италия. Досега от него са спасени 13 души, а трима от пътниците бяха открити в морето мъртви. Има опасения обаче, че действителният брой на жертвите е много по-висок, защото по сведения на оцелели на борда е имало около 50 души.

Снимката е илюстративна

RELATED ARTICLES

Most Popular