Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт  Треньорът на „Вихрен” Здравко Лазаров: Когато няма „Левски” и ЦСКА,...

  Треньорът на „Вихрен” Здравко Лазаров: Когато няма „Левски” и ЦСКА, страда българският футбол

Бившият футболист на „Левски” и ЦСКА, сега старши треньор на „Вихрен” (Сандански), Здравко Лазаров коментира отборите на „сини” и червени”, наблягайки, че и в двата клуба има неясноти.
“Това особено се отнася за „Левски”. Дано нещата се оправят. Когато няма „Левски” и ЦСКА, страда българският футбол. Не всичко е пари. Вижте „Локомотив” (Пловдив). Не е въпрос до пари, а до точните ръководители, играчи. Играл съм в дербита „Левски” – ЦСКА. Този мач се чакаше с нетърпение. И двата отбора играят пo-затворен футбол.
Всеки гледа да не загуби, атрактивността изчезна. Едно време се получаваха дербита с много голове. Сега я няма онази красота”, каза треньорът на „Вихрен” (Сандански).
Лазаров смята, че новият собственик на „Левски” Наско Сираков ще намери точните хора и ще се оправи. “Той е добър ръководител. Всичко опира до тези прословути борчове. Това са 24-25 милиона лева. Много пари са. Малко ми е смешно, че от новия сезон ще има мач ЦСКА срещу ЦСКА-1948.
Ще видим, малко е комично, защото трябваше още в началото да се разберат и да има само един отбор с това име. По принцип тимът на “Армията” трябва да е ЦСКА. Все пак платиха някакви пари за емблемата. „Левски” и ЦСКА са най-големите отбори в България и е нормално всеки футболист да иска да играе за тях. Странно е, когато играч има мачове и за двата отбора. Ние обаче сме професионалисти и си изпълняваме задълженията. Като малък всеки е бил фен, но като поотраснем, това остава на заден план”, сподели Лазаров.

RELATED ARTICLES

Most Popular