Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСанданскиТрио "Българина" спечели голямата награда на „Пирин фолк” в Сандански, Галя Асенова...

Трио “Българина” спечели голямата награда на „Пирин фолк” в Сандански, Галя Асенова грабна приза на кмета Котев с песента  „Пирине, запей”

Цветелина Веселинова си тръгна с 5 награди, това нормално ли е, нямаше ли и други изпълнители, които да бъдат отличени, питаха санданчани

Вили Рай плени публиката в курортния град с нови песни, танцуба боса на сцената

 

Трио “Българина” спечели голямата награда на фестивала с авторската си песен “Три сестри”, с която покори многобройната публика в Летния театър на курортния град.

Вокалните способности на талантливите момичета бяха оценени от професионалното фестивално жури и в конкурса за изпълнителско изкуство на живо с песента “Над Пирина юнак лежи” и заслужено получиха 1-во място.
Второ място за авторска песен “Сърце на место” журито присъди на Цветелина Веселинова, а в конкурса за изпълнителско изкуство награда взе талантливата дебютантка Стиляна Алексиева за песента “Не заспа ли, Яне?”.


Трета награда при авторските композиции беше за песента “Песен за любов” в изпълнение на дует Светлин Миланов и Евелина Александрова.
За изпълнителско изкуство трета награда получи Илияна Катеринкина от Сандански за песента “Моме, дяволито”.
Със специална награда слушателите на Радио Благоевград отличиха изпълнението на дуета Бойка Дангова и Денислав Нанков за песента “Горо ле, горо”. Наградата на кмета на община Сандански Кирил Котев беше за песента “Пирине, запей!” в изпълнение на Галя Асенова.

Галаконцертът в Летния театър в парк “Свети Врач” – Сандански беше грандиозен и благодарение на специалните гост-изпълнители Румяна Попова и оркестър “Чинари”, които поднесоха атрактивен танц по случай 25 години на сцена.
С известната наша певица на македонски песни Румяна Попова в шоуто участва и “Марко Маркович брас бенд” от Македония.
Специален гост-изпълнител беше и чаровната Вили Рай, която плени за пореден път публиката в Сандански с песни от новия си албум. Тя се чувстваше особено щастлива на сцената на „Пирин фолк” – Сандански, която й бе трамплин за световните сцени.
Личеше си, че любовта е взаимна и Вили Рай танцуваше с лекота боса на сцената.
26-ото издание на фестивала „Пирин фолк-2018”-Сандански ще се запомни и с прецедента с 5-те награди за един изпълнител от всичко по 15 участници и в двата конкурса, което зрителите смятат за ненормално. „Цветелина Веселинова си тръгна с 5 награди. Имаше и други изпълнители, които заслужаваха да бъдат отличени. Достойно за уважение беше признанието на изпълнителите за текстописците, аранжимента и композиторите на песните – отново не беше отличен македонски изпълнител, а фестивалът се счита международен?, питаха и коментираха санданчани.

Роска НОЦКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular