Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилТриумф! Гимнастичките на "Велбъжд" грабнаха десетки отличия от МТ “Диляна прима”

Триумф! Гимнастичките на “Велбъжд” грабнаха десетки отличия от МТ “Диляна прима”

Василена Димитрова стана най-чаровна състезателка на турнира

 

Поредно отлично представяне направиха гимнастички от СК “Велбъжд” (Кюстендил), които през уикенда взеха участие в две състезания. В столицата 30 малки грации на клуба на възраст 5-11 години оцветиха с присъствието си и изпълненията си на килима традиционния турнир “Цветята на България”. Всички деца получиха медали, грамоти и награди, тъй като турнирът се проведе под мотото на 1 юни – Ден на детето. Организатор на състезанието бе СК “Академик”, а кюстендилският клуб получи плакет за участие, като организаторите не пропуснаха да споделят и за близките отношения между двата клуба.

По същото време в Пазарджик се проведе Международният турнир “Диляна прима”, в който участваха над 500 гимнастички. Клуб “Велбъжд” се представи с 6 състезателки, като всички те демонстрираха класа и превъзходство и грабнаха десетки отличия.

Във възрастова категория „Жени” Елизабет Шопова завоюва 3 златни медала – на обръч, топка и в многобоя. Десислава Георгиева стана първа на бухалки и трета на обръч и в многобоя. Златен медал на лента спечели Мартина Тасева. Тя зае 3-то място на обръч и 4-то в многобоя.

Елизабет Шопова и Десислава Георгиева участваха и със съчетание ансамбъл – двойка, като с голяма преднина спечелиха първото място. Василена Димитрова показа стабилна игра при девойките старша възраст, категория А, и завоюва 4 сребърни медала – на обръч, топка, бухалки и в многобоя. Василена получи и приза “Най-чаровна състезателка на турнира”.

В същата възраст, категория Б, Рая Александрова спечели сребърен медал на обръч и остана четвърта на топка и в многобоя, след като допусна грешки на този уред. Магдалена Велинова се класира на второ място на бухалки, пето място на без уред и трето място в многобоя при девойките младша възраст.

На гимнастички на “Велбъжд” предстоят още две държавни първенства през следващите две седмици.

Краси ЦЕНКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular