Friday, May 3, 2024
HomeРегионРилаТри аварии за седмица: Пресъхнаха кранчетата на рилчани

Три аварии за седмица: Пресъхнаха кранчетата на рилчани

Град Рила отново остана без вода в неделния ден заради поредната, трета за тази седмица, авария по довеждащия водопровод. Това съобщи зам.-кметът на общината Лазар Чавков, цитиран от БНР.

В петък беше отстранена авария в шестметров участък на Рилския водопровод, тази сутрин се спукали тръби на главната улица в самия град, поясни Чавков:

“Тъй като тръгна през нощта водопровода – пускане – спиране, пускане – спиране, пада налягане, идва налягане, това са стари етернитови тръби. Неминуемо е. В тези горещини хората са недоволни и с право, но това са стари тръби, стара мрежа. Етернитовият водопровод е правен през 70-те години”.

Остарелият водопровод за град Рила и съседното Кочериново често аварира. Една от причините е преминаването на тежкотоварни камиони с дърва по трасето. Още през 1997 година Общинският съвет има решение за подмяна на ВиК мрежата и за нов водопровод, което не става вече 25 години, каза една от съветничките.

Поради аварията в неделя временно движението по пътя Рила – Рилския манастир при км 10 се осъществяваше двупосочно в една лента. Трафикът се регулираше от “Пътна полиция”.

RELATED ARTICLES

Most Popular