Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилТри гимнастички на "Велбъжд" постигнаха успех на Национална квалификация за категория „Елит”

Три гимнастички на “Велбъжд” постигнаха успех на Национална квалификация за категория „Елит”

Цветозара Миленкова, Нилана Колевска и Мишел Иванова сред участничките на Държавното първенство

 

В столичната зала „София” се проведе национална квалификация за категория „Елит”. Тази квалификация се провежда всяка година в началото на спортно-състезателния сезон с цел да се определят категориите на състезателките за годината.

Клуб “Велбъжд” (Кюстендил) взе участие във възраст девойки младша, девойки старша възраст и жени. При девойки старша възраст участие взеха 109 състезателки от страната, като само 18 се квалифицират в категория „Елит”, която е най-високата категория в художествената гимнастика.

Нилана Колевска

В първите 18 успяха да се наредят 3 състезателки от клуба. Цветозара Миленкова се нареди втора със сбор от 56.050 т., след победителката Магдалена Миневска от клуб “Левски Илиана”, която събра сбор от 58.466 т. Нилана Колевска е 14-а с 52.250 т., а Мишел Иванова 18-а с 51.750 т. И трите кюстендилски гимнастички ще вземат участие в Държавно първенство “Елит”, което ще се проведе през месец май.

“Този месец на клуба предстоят участия на Държавно първенство за приза “Жулиета Шишманова” в град Бургас и Държавно отборно първенство в края на месец март в град Пловдив”, казаха от ръководството на кюстендилската школа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular