Saturday, May 4, 2024
HomeРегионРадомирТри обекта отдава на концесия Общинският съвет в Радомир

Три обекта отдава на концесия Общинският съвет в Радомир

Три обекта отдава на концесия Общинският съвет в Радомир, съобщи общинският пресцентър. Съветниците са решили за срок от 20 години да се отдаде язовир “Стефаново” – публична общинска собственост, за развитие на рибовъдна дейност и на спортен/любителски риболов. Срокът на концесията е възможно да се удължи до 26 г.
Нов стопанин търси и емблематичната за района хижа “Орлите” в местната планина Голо бърдо. Тя ще бъде предоставена заедно с туристическа база – бунгала, като срокът на концесията в този случай е 25 години, с възможност за удължаване до 33 години и 4 месеца.
На концесия ще бъде отдаден още един местен язовир – “Върбица”.
Съветниците са променили Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет. Поправката дава възможност при обявяване на извънредно положение, бедствено положение, извънредна епидемична обстановка, засягащи територията на община Радомир, сесиите и заседанията на постоянните комисии към местния парламент да могат да се провеждат от разстояние, при спазване на правилата за кворум и лично гласуване. Съветниците приеха и отчет за дейността на “Медицински център Радомир” ЕООД за периода 01.01. 2020 г. – 30.09.2020 г. Според отчета, развитието на центъра през периода е било ориентирано към повишаване на общата численост на персонала и оптимизиране числеността на кабинетите. Работата в екип е била разширена чрез създаване на ЛКК. Благодарение на закупената за очния кабинет апаратура, в кабинета работят офталмолози с пълен график, които се ползват с добро име сред колегите си. В центъра има акушер-гинеколог, който предлага висококачествена акушерска грижа за проследяване на целия период на бременността. За намаляване на сърдечносъдовата смъртност в региона се грижат трима кардиолози и двама невролози. В приетия отчет се набляга на факта, че въпреки трудната ситуация, е постигнато опазване на здравето на персонала на центъра, макар и с цената на повишаването на разходите за лични предпазни средства и дезинфектанти. Съветниците задължиха управителя на медицинския център да предприеме необходимите действия за събиране на дължимите суми от наематели на отдадени под наем помещения до края на текущата година. На заседанието съветниците приеха още докладни, свързани с продажба на общинска недвижима собственост, както и за отпускане на финансова помощ на нуждаещи се лица.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular