Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилТуристи от Кюстендил виха снежно хоро и правиха човеци от сняг в...

Туристи от Кюстендил виха снежно хоро и правиха човеци от сняг в Осогово

Яна и Димитринка грабнаха титлите принцеса и кралица, 3-годишният Алекс с награда за най-малък участник в празника

Снежен празник в Осоговската планина по повод Световния ден на снега организираха туристите от Туристическо дружество „Осогово“. В местността Студен кладенец се събраха туристи от всички възрасти и след чаша кафе и чай всички бяха готови за забавлението.
Какво е зимата без правенето на снежни човеци? Ако поне веднъж не направиш такъв, имаш чувството, че изобщо не е имало зима. Затова туристите направиха четири снежни фигури. Всичките бяха много оригинални и неповторими. Настроението се приповдигна и под съпровода на снежни детски песни. Последваха стрелба в кош, снежен бейзбол, снежно хоро, „двама са малко, трима са много“, точна стрелба и други. Зимното дърпане на въже създаде много емоции, защото при играта често се случва единият отбор да падне, а какво по-безопасно от това да паднеш в пухкавия бял сняг. Зимата е най-подходящият сезон за много интересни игри и за дишане на малко свеж въздух.
Разбира се, най-интересната част след всичките игри са наградите. Имаше за всеки по нещо: за най-малкия участник – Алекс (само на 3 години), за най-активните (Никола – 4 год. и Яна – 10 год.), приз „Снежна принцеса“ – принцеса Яна и приз „Снежна кралица“ – кралица Димитринка и много други. Всички останаха много доволни от гостоприемството на домакините на обект „Студен кладенец“.
Туристите с нетърпение очакват следващите прояви на ТД „Осогово“ – гр. Кюстендил. И както и да се казва тя – важното е да се забавляваме!!!
Автор: Силвия Михова – секретар на ТД „Осогово“ – гр. Кюстендил

 

RELATED ARTICLES

Most Popular