Sunday, May 26, 2024
HomeСпортТурнир „Децата на София“  - отново на стадиона

Турнир „Децата на София“  – отново на стадиона

 Състезателите от СКЛА Звездите (Петрич) с два медала и 4-то отборно място

В неделния ден преди обяд на пистите на националния стадион „Васил Левски” около 300 невръстни спортисти от 5 до 13 годишна възраст пристигнаха на да се втурнат в радостна надпревара на столичния турнир „Децата на София”. Събитието бе съфинансирано по Програма за развитие на детско-юношеския спорт и се реализира в подкрепа „София-Европейска столица на спорта”. Основната му цел бе да популяризира практикуването на спорт сред децата и юношите и да запали техния интерес към системни занимания със спорт, и в частност с леката атлетика, в тяхното свободно време.

Отново най-деен и вдъхновителен организатор на турнира бе Магдалена Христова – треньор, аниматор, кондиционен наставник, председател на МАСТЕРС-клуб, световна и европейска шампионка и рекордьорка на скок дължина за ветерани. В програмата бяха включени спринтове на 60 метра ( и на 40 метра за най-малките), щафетни бягания и стартове на 600 метра.

Освен отбори от столицата, в турнира взеха участие и деца от провинцията, между които и  20 състезатели от набор 2010 до 2018 от СКЛА „Звездите” Петрич с главен треньор Анита Янкулова, както и индивидуални участници с родителите си.

Децата от СКЛА „Звездите” се представиха много достойно, като почти всички се наредиха до 6-то място и с лични постижения.

Аделина Атанасова – бронзов медал на 40м;

Благовест Малчев – сребърен медал на 4х50м;

Сияна Захарченко – 4-то място на 60м;

Мадлен Стоянова – 4-то място на 60м;

Атанас Янкулов, Даниел Златков, Георги Милушев и Атанас Тасев – 4-то място на 4х50м;

Сияна Захарченко, Мина Манчева, Мария Изова и Христина Малечканова – 4-то място на 4х100м.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular