Monday, May 6, 2024
HomeНовиниСвятНад 400 загинали палестинци след последните въздушни удари на Израел

Над 400 загинали палестинци след последните въздушни удари на Израел

Атакувани са 320 цели в Ивицата Газа през нощта

Над 400 души са загинали в резултат на въздушните удари на Израелските отбранителни сили срещу Ивицата Газа през последното денонощие, предава телевизионният канал Al Jazeera, като се позовава на данни от здравните власти на анклава. Медията описва последните удари като “най-смъртоносния бараж” на Израел от 7 октомври насам.

Израелските отбранителни сили обявиха, че са ударили 320 терористични цели в Ивицата Газа през нощта, включително тунели и десетки оперативни командни центрове, принадлежащи на “Хамас” и “Ислямски джихад”.

Тежката бомбардировка на обсадения палестински анклав уби десетки хора, заявиха палестински лекари и служители на здравното министерство в Газа пред американския телевизионен канал CNN, предаде “Фокус”.

Кадри от термографични камери от израелски самолети и споделени от военните на еврейската държава показаха удари по сгради в Газа. Позовавайки се на местни медии, ТАСС съобщи, че при ударите е поразена и една от джамиите в центъра на град Газа.

Израелски въздушни атаки убиха 30 души в бежанския лагер Джабалия в Газа. Повечето са жени и деца Тридесет тела, повечето от които жени и деца, бяха извадени изпод руините на бомбардирани сгради в бежанския лагер Джабалия в Газа, съобщиха за Ал Джазира от Звеното за гражданска защита там.

Министерството на вътрешните работи на Газа съобщи, че има много жертви след израелска въздушна атака късно в неделя срещу жилищна сграда в най-големия от осемте бежански лагера в Ивицата.

Най-малко 27 души също са ранени, като болниците казват, че се борят с лечението на ранените.„Страдаме от остър недостиг на лекарства и медицинско оборудване“, каза директорът на индонезийската болница в Северна Газа пред Ал Джазира.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular