Thursday, May 2, 2024
HomeКриминалниУдар за 800 000 лв. в Перник! Вместо месо, в камион намериха...

Удар за 800 000 лв. в Перник! Вместо месо, в камион намериха 80 кг марихуана

Трима мъже са задържани за 72 часа

 

Близо 80 кг висококачествена марихуана са иззети от хладилен камион с месо в Перник, съобщиха на брифинг зам.-директорът на ГДБОП старши комисар Явор Серафимов, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Перник Галина Антова и Пламен Павлов, зам.-директор на Агенция „Митници”.

При акцията са участвали ГДБОП, ДАНС и Агенция „Митници”, като за 72 часа са задържан трима мъже. Арестуваните вече са с повдигнати обвинения.

Във вторник е започнала операцията, като са направени огледи, претърсвания и изземвания. В тежкотоварна композиция на паркинг в Перник, натоварена с месо, са открити пресовани и вакуумирани 76 пакета с марихуана. Дрогата е скрита сред 22 тона месо.

Полицейската акция е стартирала, след като е получена информация в ГДБОП за хора, които нелегално произвеждат и внасят наркотици и цигари без бандерол.

При проверката на тежкотоварната хладилна композиция са иззети около 80 кг марихуана с много високо качество за около 800 000 лева.

“В тежкотоварната композиция са установени пресовани и вакуумирани пакети с растителна маса, която при тест е реагирала на марихуана”, поясни ръководителят на Окръжната прокуратура в Перник – Галина Антонова. Тя допълни, че в непосредствена близост до композицията е намерено оборудване за наркооранжерия без препарати – иззети са климатични тела, лампи, трафове, дросели, филтри, празни саксии, напоителна система и мрежи за изсушаване на марихуаната.

Камионът се е придвижвал от Гърция за България. Предстои да се уточни дали дрогата е била предназначена за българския пазар или е трябвало да бъде изнесена за друга държава.

“Превозното средство е преминало през митнически пункт “Кулата”, който не е  външна граница на ЕС. Митническите органи там не осъществяват контрол за транспортираните стоки”, поясни зам.-директорът на Агенция “Митници” Пламен Павлов.

Стана ясно още, от тримата арестувани един е криминално проявен. До часове трябваше да бъде внесено искането за вземане на постоянна мярка “задържане под стража” по отношение на тримата. Очаква се съдът да се произнесе в петък, 7 октомври.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Таможенный импортер «ВЭД ЛАЙН» предоставляет услуги таможенного оформления товаров ввозимых из Китая в Россию. Импорт товаров требует исполнение единого комплекса мероприятий по их таможенному декларированию. К тому же, при международных перевозках необходимы совершенные знания в таможенном деле. Оплошности при таможенном декларировании товаров могут привести к их приостановлению оформления и конфискации товара! Значимо обратиться в таможенную компанию, которая имеет длительный опыт импорта разнородных видов таможенных товаров. В результате работы со специалистами нашей компании Вы сможете застраховаться от нескончаемых застоев при пересечении зоны таможенного контроля к тому же и остальных трудностей. Категории предлагаемых услуг по таможенному декларированию товаров. Консультации по таможенному импорту и формированию таможенной стоимости сотрудниками таможенным агентом «ВЭД ЛАЙН» осуществляются в соответственности с пунктами Таможенного законодательства. Это исключает допустимость неточностей и доставляет нашему клиенту способность совершать высокоэффективную внешнеторговую деятельность.

Comments are closed.

Most Popular