Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПетричУдар! Митничари откриха канабис за 1,7 млн. лв. в камион на Кулата

Удар! Митничари откриха канабис за 1,7 млн. лв. в камион на Кулата

47-годишният шофьор е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

108,27 кг марихуана на стойност 1 728 000 лв. задържаха митнически служители на ГКПП “Кулата”. Тя е намерена при проверка на товарен автомобил, пристигащ от Испания и натоварен с групажна стока. Извършено е сканиране с рентген, при което е набелязана подозрителна зона.

При последвалата физическа проверка в товарния отсек са открити 14 кашона, съдържащи пакети с марихуана.

Наркотичното вещество и превозното средство са иззети.

Водачът на товарния автомобил, който е български гражданин, първоначално бе задържан за срок до 72 часа и му бе повдигнато обвинение.

По-късно стана ясно, че той остава за постоянно в ареста. Окръжният съд в Благоевград му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

47-годишният Станко Станков е дългогодишен международен шофьор без предишни провинения, съобщи БНТ.

Пред съда той обясни, че е невинен и не е знаел, че са натоварили трева в камиона. Това бил първият му курс за новата фирма, в която започнал работа. Станков заяви, че има постоянен адрес в Стара Загора, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Заради недоброто му здравословно състояние – висока кръвна захар и високо кръвно, поиска да бъде пуснат под домашен арест, но съдия Диана Узунова прецени, че засега 47-годишният мъж ще остане в ареста.

Снимки: Агенция Митници, БНТ, Инфомрежа

За контрабанда на наркотици законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

RELATED ARTICLES

Most Popular