Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаУправителят на Спортната зала и бивш полицай Васил Панчев с голи ръце гаси...

Управителят на Спортната зала и бивш полицай Васил Панчев с голи ръце гаси пожар в Дупница

  • Инж. Георгиев: Възмутително е как хората не мислят, преди да си изхвърлят угарките в контейнера, поне кофа с вода да беше хвърлена

  • Очевидци: Можеше някоя кола да избухне, хвърчаха и пукаха нажежени бутилки, браво на огнеборците

 

Запален контейнер в центъра на Дупница предизвика невероятна суматоха. Екип огнеборци като в екшън филм окупираха мястото, а разтревожени шофьори в паника закрещяха:

„Огънят за малко да взриви автомобилите ни, паркирани в близост”. С голи ръце към горящия контейнер се хвърли управителят на Спортната зала Васил Панчев. Той започна да засипва огъня със сняг, за да спаси близката кола от взрив.

Пожарникарите първо охладиха автомобила.

„От огъня и високата температура започнаха да гърмят изхвърлени бутилки, имах чувството, че някой хвърля коктейл „Молотов”. На косъм беше да се подпали паркиран до горящия контейнер автомобил мицибуши.

Запаленият от безразсъден дупничанин контейнер
Строителният инж. Георгиев на мястото на пожара

Ужасно е, че хората, които все още се отопляват на твърдо гориво, не се съобразяват и изхвърлят в контейнера все още неизгаснали жарки. Вероятно някой си е изхвърлил угара от въглищата и е   подпалил контейнера. Направо се превърна в бумкаща горяща печка”, възмути се очевидец на случилото се. Инцидентът се разигра на ул. „Христо Ботев” 37 в близост до Спортната зала и жилищни блокове, като свидетели оживено коментираха, че от огъня за хвърчали гърмящи буркани и шишета.

Репортер на „Вяра” подаде сигнал на тел. 112 и до община Дупница. През това време около горящия контейнер се събраха хора от квартала и случайни минувачи.

Подробности в печатното издание

 

Вестник “Вяра” уведомява своите читатели

RELATED ARTICLES

Most Popular