Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаУспех! Александър Джорджев завоюва сребро на „България Оупън G1“

Успех! Александър Джорджев завоюва сребро на „България Оупън G1“

Пореден трофей в колекцията на състезателя от Дупница Александър Джорджев.

Петима българи се впуснаха в битки за медалите във втория ден на международния турнир по таекуондо “България Оупън G1 2024” в София.

Александър Джорджев, Денис Димитров и Божидар Аврамов стартираха добре в категория до 68кг при мъжете. Цветан Якимов и Георги Стоев участваха в категория до 54кг, но въпреки отличната игра, националите не се класираха за срещите за медалите.

Единствено Джорджев, който на 9 февруари навърши 21 години, успя да стигне до битка за златното отличие.

Контузия му попречи да се яви на решителната среща и така той спечели сребърното отличие. Александър е с травма на глезена.

Дупничанинът сподели радостта от поредното отличие в спортната си кариера със семейството си. В социалната мрежа той публикува  снимки с майка си Мирослава, баща си Иван и именития си брат Митко Джорджев, като им благодари за подкрепата.

Припомняме, че в началото на месец февруари по-младият от братята Джорджеви завоюва сребро на ранковия турнир по олимпийско таекуондо в Инсбрук (Австрия).

В края на миналата година Александър се окичи със сребърен медал и на Балканското първенство по таекуондо в Босна и Херцеговина.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular