Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилУспех! Две гимнастички на "Велбъжд" сред най- добрите в категория ЕЛИТ на...

Успех! Две гимнастички на “Велбъжд” сред най- добрите в категория ЕЛИТ на националните квалификации

Четвърто място за Нилана Колевска при ДСВ и 15-то за Даяна Димитрова при жени

Две гимнастички от СКГ “Велбъжд” Кюстендил преминаха успешно националните квалификации по художествена гимнастика в кат. ЕЛИТ и се класираха за Държавните първенства, които ще бъдат от 13 до 16 май в зала “София”.

Изключителен успех направи Нилана Колевска при девойки старша възраст, където е за втора година. Тя изигра по най- добрия начин съчетанията си ба обръч, лента, топка и бухалки и се нареди на 4-то място с общ резултат от 64.033 точки, в конкуренция на 78 девойки. Първите 23 класирани добиват право за участие в категория ЕЛИТ при ДСВ.

Право за участие в категория ЕЛИТ при жени си извоюва още една талантлива кюстендилска състезателка. Даяна Димитрова се нареди на 15- то място, при конкуренция на 56 гимнастички. След първия ден Даяна бе 8- ма, а след втория 15- та, като за Държавното първенство се класират първите 17-ет момичета.

Квалификациите се проведоха в зала „София”, а треньори на Нилана Колевска и Даяна Димитрова са Валя Машова и Елена Близнакова. СКГ “Велбъжд” участва със седем гимнастички на надпреварата.

„Изключително съм доволна и горда от успеха на двете момичета. Ниланка е за втора година в тази възраст и наистина се представи блестящо. Даяна пък е първа година, но показа много хъс и техническа стабилност в съчетанията. Сега въпреки, че се готвим при условия в ремонтна обстановка, трябва още много работа. Предстои на 30 наши деца да участват на 30 април и 1 май на турнир в Перник”, заяви президента на кюстендилския клуб Валя Машова.

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular