Saturday, May 11, 2024
HomeРегионКюстендилУспех! Теодор Ушев спечели голямата награда на филмовия фестивал в Бевърли хилс

Успех! Теодор Ушев спечели голямата награда на филмовия фестивал в Бевърли хилс

Режисьорът от Кюстендил Теодор Ушев спечели голямата награда на 23-ия кинофестивал в Бевърли хилс за филма си “Ф1.618”, съобщи самият той на страницата си във Фейсбук.

Продукцията, отличена с приза “Golden Palm”, не само отразява майсторството на филмовото изкуство, но и на разказването на истории и човечността. Накратко, победителят е филм, който “сграбчва тялото и душата на зрителя, и не ги пуска”, отбелязват организаторите. Режисьорът получи много поздравления за наградата на страницата си в социалната мрежа.

Двадесет и третият кинофестивал в Бевърли хилс продължи от 19 до 23 април. Освен Теодор Ушев с “Ф1.618”, в проявата участваха кинодейци от Австралия, Белгия, Бразилия, Канада, Китай, Финландия.

Кинофестивалът в Бевърли хилс е създаден през 2001 г. и се смята за един от най-влиятелните в света на киното. Участието на Ушев в него се случи паралелно с участието му в Московския международен кинофестивал, където режисьорът се включи дистанционно и отправи послание срещу войната в Украйна.

“Всяка ваша изстреляна ракета изгаря по една руска книга. Всяка ваша бомба взривява по едно стихотворение, унищожава по един филм. С всяко убито невинно дете или жена убивате и по един ваш писател, артист, режисьор. Войната убива вашето изкуство”, каза в обръщението си кюстендилецът Теодор Ушев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular