Friday, May 3, 2024
HomeНовиниБългарияУчениците от 7, 8 и 12 клас първи се връщат в класните...

Учениците от 7, 8 и 12 клас първи се връщат в класните стаи

Учениците от 7, 8 и 12 клас са първите, които ще се върнат присъствено в класните стаи. Това заяви на брифинг в понеделник зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. В момента учениците от 5 до 12 клас се обучават онлайн, с изключение на разрешените от тази седмица присъствени практически занятия.

Михайлова заяви, че всичко зависи от заболеваемостта. Обсъдено е да има ротация на класовете – например ако 8-те класове две седмици са присъствено в училище, след това да учат две седмици онлайн.

Преди това здравният министър Костадин Ангелов каза, че се обмисля възможност децата от три класа да учат три седмици присъствено и три дистанционно. “Различни са формулите, които се обсъждат, това все още е проект”, уточни той. Предстои среща с министъра на образованието и науката, с представители на синдикатите в системата на образованието и с работодателските организации, за да се обсъдят ваксинирането на учителите и мерките сред 4 февруари, каза още министър Ангелов.

Държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че е оптимист за ваксинацията сред учителите.

“След тази полезна дискусия със синдикатите, видяхме, че има положителна енергия от тяхна страна да съдействат и на изследването на антигени и на започването на имунизацията. Мисля, че в много райони ваксинирането (на учителите, б. р.) ще започне още тази седмица”, добави Кунчев.

RELATED ARTICLES

Most Popular