Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаУченици от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ в изкараха незабравима ваканция в Испания

Ученици от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ в изкараха незабравима ваканция в Испания

Възпитаници на дупнишкото езиково училище „Св. Паисий Хилендарски“ са изкарали незабравима пролетна ваканция в Испания. „Испания посрещна ученици от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, топло, слънчево и цветно. 45 гимназисти посетиха Кралство Испания в периода 04 – 07.04.2024 г. Те успяха да се насладят на испанската история и култура, да говорят на испански и английски език, на практика да покажат наученото в училище. Посетиха Барселона и множество от нейните забележителности: катедралата „Саграда Фамилия”– визитната картичка на града; две от най-известните къщи, построени от архитекта Гауди – Каса Батийо и Ла Педрера”;

площад „Испания” с Националния дворец; хълма Монтжуик с етнографския музей на открито „Побле Еспаньол”; Олимпийския пръстен със съоръжения, построени в чест на Олимпийските игри от 1992 г.; паметника на Колумб и артистичната улица „Рамбла“. Планината Монсерат – духовното място на Каталуния, ги впечатли с  прекрасни пейзажи и необичайни форми на скалите. Видяха и най-голямата ценност на манастира – статуята „Черната Мадона”“, информират от училището.

Учениците посетили и столицата Мадрид, разходили се по централните мадридски улици с емблематичните Пласа де Oриентe, Пласа Испания, Пласа Майор, Площад Пуерта дел Сол с известната фигура Мечката и ягодовото дърво. „Разгледаха Кралския дворец. Бяха част от забързания ритъм на града, опитаха типични ястия за региона, разговаряйки с местните хора. Пролетната ваканция беше забавно и незабравимо  приключение, стимул да се учат чужди езици и да се оцени родното, защото най-хубавото на всяко пътуване е завръщането у дома“, казват от учебното заведение.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular