Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилУченици превърнаха лист хартия в произведение на изкуството

Ученици превърнаха лист хартия в произведение на изкуството

Изложба от детски рисунки на тема „Да превърнем лист хартия в произведение на изкуството“ бе аранжирана във фоайето на ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Кюстендил. В нея участват творбите на ученици от подготвителните групи, 2-ри, 5-и, 6-и и 7-и клас.

Малките таланти сътвориха уникални цветни произведения.

Събитието е реализирано по проект „Равни възможности за малцинствата и уязвими групи – преодоляване на негативните стереотипи и подкрепа на личностното развитие“, изпълняван от община Кюстендил, Център за неформално образование и културна дейност „Алос“ – София и ОУ „Проф. Марин Дринов“. Уникалните рисунки са сътворени от началото на учебната година под ръководството на учителя по изобразително изкуство Йорданка Абаджиева. Произведенията на малките художници представляват богата цветна палитра, през която те виждат света и чрез която го пресъздават, свят, изпълнен с красота и мечти.

Изложбата откри директорът на училището Румяна Здравкова. Тя пожела на учениците да бъдат здрави и все така изпълнени с енергия и творчески вдъхновения. На откриването присъстваха още пом.-директорът Антоанета Апостолова, учители и ученици. Колективът на училището благодари на всички малки и големи таланти за тяхното вдъхновение, старание и желание, допринесли за успешното им представяне в изложбата.

RELATED ARTICLES

Most Popular