Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупница„Ученическо хранене” иска 15 хил. лв. безлихвен заем от община Дупница

„Ученическо хранене” иска 15 хил. лв. безлихвен заем от община Дупница

Временен безлихвен заем в размер на около 15 000 лв. иска „Ученическо хранене” ЕООД от община Дупница. Средствата са необходими на общинското дружество за покриване на разходи за ДДС и осигуровки на персонала за месеците февруари и март. С докладна записка, внесена в деловодството в началото на април, управителката Диана Борисова иска още общината да поеме и разходите, необходими за прилагане на мярката 60/40 в условията на извънредно положение.

„Ние не работим и нямаме приходи не само сега, след като се въведе извънредното положение и училищата бяха затворени, но и преди това. Учениците не бяха на училище – имаше две грипни ваканции”, каза Диана Борисова.

Стана ясно, че за осигуровки и ДДС за февруари и март общинското дружество е натрупало към 10 хил. лв. задължения.

От 13 март 25-те служители в дружеството са в неплатен отпуск. „В случая, добре че половината от тях са пенсионери и имат някакви доходи. Лошото е, че нямаме никаква яснота какво ще се случи оттук нататък, как ще приключи учебната година”, коментира управителката.

Засега не се знае дали от общината ще откликнат на искането.

Както е известно, Общинският съвет не може да вземе решение, тъй като заради кризата априлското заседание беше отменено.

„Ученическо хранене”  обслужва общинските учебни заведения, чиито столове зарежда с храна, приготвена в кухнята майка в училище „Св. Паисий Хилендарски” в Дупница.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular