Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаУчилища от Кюстендил и Дупница се включват в кампания в помощ на...

Училища от Кюстендил и Дупница се включват в кампания в помощ на пострадалите от наводненията

Езиковата гимназия “Д-р Петър Берон” в Кюстендил отправи призив за присъединяване към организираната благотворителна инициатива “Без цветя на първия учебен ден”. От учебното заведение призовават учениците вместо да купуват букети за началото на новата учебна година, парите за тях да бъдат дарени в помощ на пострадалите от наводненията в община Царево.

“Вместо да купувате букети, пуснете предвидените суми в специално пригодена кутия, която ще намерите на 15 септември в двора на училището.  Нека заедно помогнем учебната година да започне успешно и за децата от засегнатите райони”, са казва в призива, публикуван на страницата на учебното заведение в социалните мрежи.

В благотворителната инициатива “Без цветя на първия учебен ден” се включват също ОУ “Свети Климент Охридски” и ОУ “Евлоги Георгиев”и СЕУ „Паисии Хилендарски“  в Дупница.Учителите призовават деца и родители да дарят за пострадалите от наводненията по Южното ни Черноморие средствата, предвидени за букети за първия учебен.

Припомняме, че миналата  учебна година започна с инициатива със същото име, като средствата бяха събирани тогава за пострадалите от наводненията в Карловско.

Сега отново в дворовете на училищата ще бъдат разположени кутии за дарения.

Банкови данни за дарение:

ОБЩИНА ЦАРЕВО

Банка: “УниКредит Булбанк” АД – Филиал Царево

Банков код (BIC): UNCRBGSF

Банкова сметка в лева (IBAN): BG98UNCR70003925448917

Код на плащане: 44 51 00 (помощи и дарения от страната)

Основание: Дарение за възстановяване на щети

RELATED ARTICLES

Most Popular