Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникУчилищна столова става физкултурен салон в Перник

Училищна столова става физкултурен салон в Перник

140 деца останали без място за спорт

Да превърнат училищната столова във физкултурен салон – около тази идея се обединили учителите от 8-о основно училище в Перник, след като техните 140 ученици останали без място, където да спортуват.
Ремонтът учителите предвиждат да направят сами и затова всяка помощ е добре дошла, предаде NOVA.

Идеята е споделена в пост в социалната мрежа, а реализацията й започва през почивните дни. Училището, което носи името на Кракра Пернишки, разполага с един от най-просторните физкултурни салони в града. Той обаче се нуждае от основен ремонт и е затворен от здравната инспекция.
„Времето е хубаво навън. Имаме хубаво игрище, но зимата децата няма къде да играят. И съвсем спонтанно в петък, когато беше европейският ден на спорта, двете учителки по физическо идват и питат къде ще провеждат часовете по физическо, дайте едно помещение, ако трябва ще го ремонтираме. И оттам тръгна идеята да направим всичко възможно, къде с дарения, къде със собствен труд да приведем това помещение в ред, за да може децата да играят. Особено след тези две години пандемия, непростимо е децата да не се движат”, разказа пред БНР Вера Даскалова, директор на училището.

Първият, отзовал се на инициативата е бивш възпитаник на училището. „Той прегърна идеята да помогне с каквото може. Ще направим едно обръщение към нашите родители. Учителите сме прегърнали тази идея. За голяма моя изненада ми се обадиха от Кюстендил от една фирма. Така че се надявам да има отклик”, добави Даскалова.

RELATED ARTICLES

Most Popular