Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаУчредиха нов футболен клуб в Дупница, ще носи името на отбор от...

Учредиха нов футболен клуб в Дупница, ще носи името на отбор от града от преди 100 години

 

Дупница ще има втори футболен клуб, след като официално бе регистриран “Динамо 2017”. Учредителите са избрали името, което е носил един от клубовете в града преди 100 години, когато футболът започва да навлиза в България. Сред хората, които ще работят в новия клуб, личи името на един от легендарните футболисти на “Марек”, играл и в националния отбор– Роман Караколев. Той ще отговаря за спортно-техническата част в клуба, а по финансовите въпроси е бизнесменът Васил Крушовски.

Първата стъпка на клуба е да сформира представителен отбор, който да стартира от най-ниското ниво – 4-а лига “Рила”. “Отборът ще бъде от момчета, които не са успели да си намерят отбори и са от региона. Нямаме цели при това дебютно участие, а да положим основите. Ще разчитаме на млади момчета напълно на аматьорски принцип, разбира се”, обясни Крушовски. От ръководството на клуба вече са провели разговори с общинското ръководство за ползване на база и са се спрели на тази в село Червен брег. Отдаването под наем или на концесия, трябва да бъде гласувано и от Общински съвет – Дупница.

“Подготвяме в момента документите, за да внесем официално искането си до кмета и Общински съвет. Намеренията са ни да възстановим терена, да изградим съблекални там, които са порутени, а на мястото на малката площадка да направим изкуствен терен с осветление. Финансирането е осигурено за тези дейности, но трябва първо да станем ползватели на съоръжението официално”, обясни Крушовски. От месец февруари идната година ще стартира кампания по набиране на деца за сформиране на няколко гарнитури. “Тренировките планираме да започнат от месец март с деца, като ще осигурим превоз. На първо време ще участваме в различни турнири в България, след което от идното първенство ще се включваме поетапно в различните възрастови шампионати”, допълни Крушовски. Той призова и да не се правят опити за създаване на изкуствени конфликти с “Марек”. “На всички трябва да е ясно едно. “Марек”си е “Марек”и това е емблемата на Дупница. В този град има възможност за още един клуб, който да развива също подрастващи. Ние не сме нито конкуренция, нито имаме желание да бъдем такива. Дори напротив. Тези дечица, които не могат да попаднат в “Марек”, спокойно могат да идват при нас да намират реализация. Важното е децата да спортуват, а ако се развият още по-добре”, заключи клубният шеф.

 

Снимка

От клуба представиха във фейсбук-профила си екипите за новия сезон.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular