Monday, May 6, 2024
HomeБизнесУчредяват право на прокарване на водопроводи на „Аква трийтмънт“ в Сапарева баня

Учредяват право на прокарване на водопроводи на „Аква трийтмънт“ в Сапарева баня

В Сапарева баня предстои учредяване на сервитутно право и право на прокарване и/или преминаване през общински имоти на водопроводи за минерална вода, които ще захранват бъдещия мегакомплекс на „Аква трийтмънт“ АД в квартал „Света Богородица“.

Инвеститорът има разрешителни за водовземане от сондаж 1ХГ и КЕЙ Галерия на  находището на минерална вода „Сапарева баня”, издадени съответно през април и юли тази година. Във връзка с искането на „Аква трийтмънт“, представлявано от Олег Нинитчук, е одобрен Подробен устройствен план /ПУП/ – Парцеларен план /ПП/, касаещ трасето на правото на прокарване, и е представена необходимата документация, става ясно от мотивите в докладната. Изброени са и терените, през които ще преминава водопроводът. Става въпрос за 12 имота публична общинска собственост, представляващи  урбанизирана територия с различен начин на трайно ползване и различна квадратура. Трасето ще бъде с дължина 1492 м и ще обхване 1 587 кв. м площ.

Както сме писали, предвиждасеизгражданенасградазаобщественообслужване с предназначениемедицинскицентързадиагностика, лечение и рехабилитация, пациентски хотел, СПА комплекс с медицински и диагностичен център, външни басейни с техническо помещение, съблекални и ресторант.

Припомняме още, че строителството на балнеоложкия комплекс започна през 2013 г., но няколко месеца по-късно спря. През 2022 г. от дружеството, което е 75 % руска собственост, обявиха, че центърът ще бъде отворен през ноември 2024 г. под мениджмънта на френската верига Assor.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular