Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПетрич(СНИМКИ) Фатални грешки отзад на Беласица доведоха до загуба в Габрово

(СНИМКИ) Фатални грешки отзад на Беласица доведоха до загуба в Габрово

Ташко СУЛЬОТОВ
На стадион „Христо Ботев” в град Габрово се срещнаха мъжките отбори на местния Янтра и Беласица (Петрич) в мач от втори кръг за първенството на Втора професионална лига.

Първото сериозно голово положение бе за отбора на домакините, след като в 3-та минута опитният Даниел Младенов от около 20-тина метра с директен обстрел опита да изненада вратаря на Беласица Кирил Георгиев, който първо изби кълбото, след това се хвърли и го улови. В 9-та минута при контраатака на петричкия тим Аспарух Шамкалов изведе Димитър Иванов по левия фланг с топката и от движение той с левачката насочи силно по земята топката, но вратарят на домакините Християн Василев я укроти с ръце. В 32-ра минута при поредна контраатака на домакините Тони Иванов тръгна на скорост директно срещу вратата на Беласица, но Куфре Ета го догони и го спря навреме, което му костваше фаул и жълт картон. В самия край на полувремето последва тройна комбинация, подета от Даниел Младенов към Божидар Томовски, топката бе насочена към Петър Казаков, който от воле обстреля вратата на Беласица, но стражът Кирил Георгиев изби.

В 49-та минута Цветелин Радев игра с ръка след насочена топка от Димитър Иванов и главният съдия отсъди дузпа в полза на Беласица, която Запро Динев реализира, изпращайки кълбото в далечния ъгъл на вратаря Християн Василев за 0:1. В 58-ма минута при атака на домакините по десния фланг последва центриране в наказателното поле на гостите и пред очите на стража и защитата Цветелин Радев от два метра изпрати топката неспасяемо в мрежата за 1:1. В 70-та минута след поредна атака на домакините последва центриране по десния фланг, Божидар Томовски насочи топката в наказателното поле на Беласица и там под погледа на Валентин Костов и Атанас Карачоров Даниел Младенов с глава прати топката в мрежата на Кирил Георгиев за 2:1.

Последваха смени в отбора на Беласица, които се оказаха много удачни, но позакъснели. Опитният Атанас Димитров внесе спокойствие в защитния вал на Беласица и много умело командваше колегите си, Аспарух Смилков раздвижи нападението и дори в 84-та минута опита от 16-17 метра да изненада вратаря на Янтра Християн Василев, но топката профуча на сантиметри в аут. В 86-та минута Атанас Карачоров след слалом по десния фланг с топката насочи топката в наказателното поле на домакините и там Запро Динев с глава я изпрати директно в ръцете на стража на Янтра Християн Василев. Минута преди края на редовното време влезлият в игра Христо Петров спря навреме Георги Недков на границата на наказателното поле преди да стреля. И вместо отборът на Беласица да спечели този двубой, елементарни грешки отзад бяха причина колегите им от Янтра Габрово да отбележат два детински гола и да прибавят три точки към актива си.
Трагично беше, че капитанът на Янтра Петър Казаков даде флагче на своя колега от Беласица, който не можа да стори същото, което не говори добре за авторитета на петричкия клуб.

С успеха Янтра събра 4 точки и временно е на 4-то място в класирането преди изиграването на всички срещи от кръга. Отборът на Беласица има спечелени три точки от изиграните два мача и е на 5-о място.
Помощник-треньорът на Янтра Иван Танчовски даде мнението си след победата на своя тим над Беласица.

“Янтра има мъжество и това е в основата на обрата. Целият отбор посвещава победата на старши треньора, който вчера имаше рожден ден. Това е най-добрият подарък. Имахме много добри атаки, които не ги развихме по начина, по който се готвихме. Най-важното обаче е крайният резултат. Трите точки остават в историята, а не положенията. Виждам че се стараха и двата отбора. Ниските градуси допринесоха за по-високото темпо през втората част, но и желанието за трите точки оказа влияние.
Първият мач не показахме това, което бяхме отработили в контролите. Тогава не разгърнахме потенциала, който имахме в контролите. Късият период за подготовка дава отражение на всички. С навлизането на първенството мисля, че отборът ще играе по-добре. Няма как да отречем лидерските и мотиваторските качества на Вили. Друго е, когато е близо до отбора. Няма как да няма отражение липсата му”, заяви Танчовски, който ръководи мача заради наложено наказание на старши треньора Вили Вуцов от изминалото първенство.

Старши треньорът на Янтра Габрово Велислав Вуцов коментира в традиционния си колоритен стил победата над Беласица Петрич с 2:1 на стадион „Христо Ботев“.
“Целта е този отбор да има дух, да има сърце. Дано да идват и повече хора. Малко ми е криво, че има толкова малко хора. Мен няма какво да ме гледат. Аз си имам фотообектив, ако трябва да се снимам и да се гледам. Да гледат тези момчета и да им се радват, защото те заслужават”, заяви Вуцов.
“След тъпотиите на този в жълто ли беше, в сиво ли, този човечец в средата на терена, нямам лек за него. Нямам как да ги пазя, вече разбирам, че явно има организация. Много им дойдох на много хора. На много хора им казвам истината и вече съм убеден, че всички минават през инструктаж. Знам кой е. Много скоро ще им се види свят. Обещавам. Няма да трае дълго”, добави колоритният наставник.
Старши треньорът на Беласица Петър Колев коментира поражението с 1:2 от Янтра (Габрово).
„Аз ще почна от първото полувреме, влязохме по-добре и имахме няколко чисти ситуации. В края допуснахме някои ситуации пред нашата врата. Общо взето ни липсва самочувствие на чужд терен, твърде елементарен гол получихме, много бързо, след като реализирахме дузпата. Щях да съм по-доволен да не се отсъжда дузпа за нас, но през другото време да са по-нормални отсъжданията. Бяхме подготвени за това нещо, не търся причината в съдията. Видях плахи хора вътре и ще взема мерки за това. Това са хората, с които разполагам. Ще трябва да се справяме с наличните хора. Повечето от тях имат добри качества, но на чужд терен допускат изключителна неувереност в действията си“, сподели Колев след срещата.

„Вижте, няма отбор във Втора лига, на който да не му убягват компоненти от футболната игра. Единият е повече самочувствие и агресия на чужд терен. Избрали сме формацията спрямо играта на противника. Смятахме, че така ще отговорим най-добре. Те разполагат с опитен състав. Аз искам моите играчи да се справят на всякаква техническа система. Това няма да е нищо ново, ще имаме промени в системата на игра. Това са нормални неща“, допълни наставникът на Беласица.
„Смятам, че още футболистите свикват с някои изисквания, има някои промени и в тренировъчния процес. Специално днес за мача доста дълго пътуване и неприятно, не само заради километрите. Времето между двата мача беше малко. Тренировъчният процес беше фокусиран изцяло върху възстановяването на играчите, но не успяхме да се възстановим най-добре“, категоричен е Петър Колев.

СНИМКИ – ОФК Янтра

RELATED ARTICLES

Most Popular