Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаФейсбук реакции: Терзийски и Чеканска с благодарности, Стамов недоволен от избора на...

Фейсбук реакции: Терзийски и Чеканска с благодарности, Стамов недоволен от избора на хората

Политическите централи в област Кюстендил запазипха мълчание в първия ден след проведения парламентарен вот. За първите реакции на кандидатите може да се съди единствено по техните профили във фейсбук.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Христо Терзийски и сочената за възможен втори народен представител Радослава Чеканска благодариха на своите избиратели за подкрепата.

“Благодаря сърдечно на всички, които подкрепихте коалиция ГЕРБ-СДС, за да бъде отново първа политическа сила на парламентарните избори!

С вашия категоричен вот ГЕРБ-СДС за пети пореден път е категоричен победител в Област Кюстендил – с над 37% от гласовете и 17% разлика пред втория. Този убедителен резултат ни нарежда на първо място сред всички области в страната!

Приемаме вашето доверие като изключителна отговорност, която ни задължава да положим всички усилия за съставяне на стабилно управление, което да изведе България от кризата!”, написа Терзийски в своя профил.

Радослава Чеканска избра да запази мълчание по отношение на предварителната информация, че ще бъде вторият депутат от коалиция ГЕРБ-СДС за област Кюстендил. Тя реши да изчака окончателните резултати за разпредение на мандатите от Централната избирателна комисия и едва тогава да излезе с коментар. Междувременно благодари на избирателите на коалицията и на всички онези, които са отбелязали № 104 като преференция.

“Благодаря от сърце на всички, които подкрепихте коалиция ГЕРБ-СДС и показахте, че искате да живеете в стабилна България!

За мен е гордост, че въпреки негативната кампания на нашите опоненти, хората в областта за пети пореден път категорично дадоха своята подкрепа за кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС.

Вашият вот, който ме нарежда на първо място в област Кюстендил по лична преференция ме задължава да продължа да полагам всички усилия за развитието и просперитета на родната ни Дупница и всички населени места от областта, независимо от това дали ще положа клетва като народен представител или ще бъда просто ваш съмишленик и приятел. Благодаря на всички 2 822 души, които ми гласуваха доверие.

Приемам избора ви като задължаващ за реализиране на онези политики, които ще ни помогнат за излизане от всички кризи, в които България бе въвлечена през последните 2 години.

Благодаря ви, приятели!”, написа Чеканска.

Не в същия тон обаче е последният пост, публикуван от водача на ПП Георги Стамов в нощта на изборите.

“Не мога да разбера едно:

Хартиената коалиция се подигра с хората, но хората пак си гласуваха за тях!

Кога ще се събуди българския народ?”, пита във фейсбук Георги Стамов.

Освен недоволен от крайния резултат, политикът очевидно е разочарован и от опашките, които се вият пред Централната избирателна комисия.

Последният пост във мрежата на Бойко Клечков е от деня на самите избори, където е публикувал пост за надеждата. Водачът на БСП е решил да си спести коментарите, след като РИК официално обяви резултатите за област Кюстендил, които са крайно неблагоприятни за червената партия.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular