Sunday, May 12, 2024
HomeРегионБлагоевградФеновете на Пирин с предупреждение: Въпрос на време е да се случи...

Феновете на Пирин с предупреждение: Въпрос на време е да се случи фатален инцидент

Отправят призив към общината и органите на реда за недопускане на гостуващи в домакинския сектор

 

Феновете на Пирин (Благоевград) се обърнаха с призив към собствениците на клуба в лицето на общината и към органите на реда да не допускат привърженици на гостуващи отбори в домакинския сектор.  Повод за това е предстоящия мач между “орлетата” и ЦСКА – София.

Поради засиления интерес към футболната среща между Пирин и ЦСКА тази неделя и очакванията, че стадионът може да се окаже тесен за феновете на двата отбора, от фейсбук страницата на привържениците на благоевградския тим отправиха апел, с цел да се избегнат възможни инциденти. Ето и пълния текст:

” В неделя Пирин приема ЦСКА и отново се очаква голяма посещаемост от феновете на двата клуба. Тъй като ПИРИН е домакин на срещата, призоваваме полицията да не допуска за пореден път гостуващи привърженици в домакинския сектор. Това застрашава здравето и безопасността на феновете и по този начин отблъсква привържениците да посетят мача!

Казваме го с предупреждение и към собственика на клуба – община Благоевград! ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЛУЧИ ФАТАЛЕН ИНЦИДЕНТ!

Силно се надяваме полицията да си свърши работата и да бъде полезна за гражданите на Благоевград и за всички привърженици на футбола!”, пишат привържениците на благоевградския тим.

Те отправят и въпрос към собственика в лицето на Общината и кмета Илко Стоянов, свързан с организацията на мачовете.

“Как на другите стадиони в Първа лига се осигуряват определен брой билети за гостуващите привърженици и не се допускат повече от допустимото? Абсолютно наясно сме, че стадион Христо Ботев е с крайно малък капацитет, който не позволява безопасността на зрителите на подобен тип мачове! За което Община Благоевград трябва сериозно да помисли. Опитвахме се редица пъти да поставим въпроса на дневен ред, но не ни беше обърнато внимание!

Не на последно място искаме ясно да заявим, че нямаме нищо против дори и 5000 фена на ЦСКА да присъстват на мача, стига съоръжението да го позволява и да има сектор от отсрещната страна”, пишат запалянковците на Пирин.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular