Saturday, May 4, 2024
HomeСпортФК "Велбъжд" с втори опит да се завърне в Трета югозападна лига...

ФК “Велбъжд” с втори опит да се завърне в Трета югозападна лига след отказването на “Свобода” (Пещера)

Кюстендилският тим се изправя срещу „Чико Бунара” от село Бяга в столицата, клубът регистрира ново ръководство

ФК „Велбъжд” ще има втори шанс да се завърне в Трета лига. Кюстендилският тим получи правото да участва в нов бараж за влизане в по-горната лига след отказа от участие в новото първенство на отбора на „Свобода” (Пещера) поради финансови проблеми. Това оваканти свободно място в групата, за което отборът на „Велбъжд” ще излезе в спор на зеления терен срещу „Чико Бунара” от село Бяга, област Пазарджик. Тази среща трябва да се проведе на 26 юли от 18 часа на стадиона на НСА по правилата за директна елиминация в един мач.

Запознати коментират, че случващото се е абсолютен прецедент в попълването на аматьорската Трета лига, която сътворява ЗС на БФС и не си спомнят някога да се е провеждал подобен мач само 2 седмици преди старта на новото. Стана ясно още, че срещата трябва да се игра със старите картотеки, които са били валидни към датата на редовните баражи.

ФК “Велбъжд” и “Чико Бунар” загубиха първите баражи за влизане в Трета югозападна лига. Кюстендилци отстъпиха пред „Спортист” (Своге) с 1:4 на стадиона в Бистрица, а „Чико Бунара” падна със същия резултат от „Надежда” (Доброславци).

Кюстендилските футболисти вече започнаха тренировки, в очакване да разберат и кое ще бъде новото ръководство на ФК „Велбъжд”. Предстои неговата регистрация, а обявяването му най-вероятно ще стане след баража.

Жребият за новия сезон ще се тегли на 27 юли (петък), ден след баража, а шампионатът стартира на 11 август.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular