Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортФК "Кюстендил" изпусна дузпа и победа у дома срещу "Сливнишки герой"

ФК “Кюстендил” изпусна дузпа и победа у дома срещу “Сливнишки герой”

ФК “Кюстендил” завърши наравно 1:1 срещу отбора на “Сливнишки герой” (Сливница) и може само да съжалява за изпуснатата победа в мач от 8-ия кръг на Югозападната трета лига. Под проливния дъжд на ст. “Осогово” домакините изпуснаха дузпа и куп голови положения, като в герой се превърна вратарят на гостите Димитър Симеонов. През първото полувреме непрекъснатият дъжд повлия на качеството на игра и двата тима играха доста предпазливо. Първи до опасно положение стигна тимът от Сливница, но Денислав Минчев не се възползва от това. Последва пропуск на Боян Стойнев за домакините в 33-тата минута, след като капитанът на кюстендилци не успя на самата голлиния да засече успешно центриране. При нулево равенство двата отбора се прибраха на почивката, а след подновяване на играта домакините буквално натикаха съперника в собствената му половина.

Това даде резултат в 57-ата минута, когато гл. съдия Вангел Вангелов отсъди дузпа за домакините за нарушение срещу Виктор Анастасов. Зад топката застана голмайсторът на тима Александър Александров-Аци, чийто удар бе спасен от стража Димитър Симеонов. Това не спря домакините да търсят попадение във вратата на гостите, като шанс за гол имаха Денислав Велинов, Александров, Анастасов и Газиев. Улисани в атака, те допуснаха при една контраатака “героите” да стигнат до опасно положение, при което бе извършено нарушение и реферът отсъди дузпа за гостите, успешно реализирана за 0:1 от Василев в 72-рата минута.

Само 3 минути по-късно домакините възстановиха равенството след уникална задна ножица от Александров за 1:1. От тук до последния съдийски сигнал двубоят се развиваше пред вратата на “Сливнишки герой”, но така нужното второ победно попадение така и не падаше, а атаките и пропуските се редяха едни след други. Гостите завършиха срещата и с човек по-малко, след като за втори жълт картон от игра бе изгонен Емил Трендафилов, но и това не помогна на кюстендилци да стигнат до крайния успех.

За играчите на Николай Николов-Чезето това е второ равенство в първенството. Те остават на трето място в класирането в Югозападната трета лига с актив от 17 точки след ФК “Вихрен” (Сандански) и ФК “Беласица” (Петрич), които имат по 20 т.

В следващия кръг кюстендилският тим гостува на “Балкан 1929” (Ботевград). Двубоят е на 3 октомври, събота, от 16 часа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular