Saturday, May 4, 2024
HomeСпортФК "Кюстендил" уреди съперниците си и за 6 контроли, стартира срещу "Рилски...

ФК “Кюстендил” уреди съперниците си и за 6 контроли, стартира срещу “Рилски спортист”

С вратаря Марио Кирев имахме уговорка до Нова година, радвам се, че с изявите при нас го забелязаха, каза треньорът Николай Николов

 

ФК “Кюстендил” ще изиграе общо 6 контроли по време на зимния подготвителен период, съобщи наставникът Николай Николов-Чезето. Съперниците вече са ясни и ако няма някакви промени, кюстендилци ще започнат проверките си с “Рилски спортист” /Самоков/ на 23 януари. Три от контролите ще бъдат срещу отбори от Втора лига. За 26 януари е предвиден спаринг със “Септември” /София/, за 30-и – със “Септември” /Симитли/, а допълнително ще бъде уточнена датата за проверката с “Миньор” /Перник/, която ще бъде през февруари. Останалите уговорени контроли са с “Пирин” /Разлог/ и “Пирин” /Гоце Делчев/.

ФК “Кюстендил” се събира за първа тренировка на 11 януари. Заради ремонта на тревното покритие на стадион “Осогово” тренировъчният процес и контролите ще се провеждат на терени в селата около Кюстендил. Към момента в отбора има едно ново попълнение в лицето на защитника Иван Иванов, който се завръща в родния си град, и един напуснал. Става дума за стража Марио Кирев. Иванов започна като юноша във “Велбъжд” и продължи в “Чавдар” /Етрополе/. Игра в професионалния футбол и за “Добруджа”, “Оборище” /Панагюрище/ и “Хебър” /Пазарджик/. Има мачове и за юношеския национален отбор.

След 6 кръга на вратата на ФК “Кюстендил” 31-годишният исполин, роден в Сапарева баня, Марио Кирев пое към “Монтана”.

“Да, Марио Кирев напуска ФК “Кюстендил” и е привлечен от тима от Монтана. Радвам се, че успяхме с неговото привличане да бъде забелязан от отбор в Първа професионална футболна лига и ние като клуб имаме заслуга. Уговорката ни с него бе да играе за нас до Нова година. Бе привлечен на пожар, тъй като нашият титуляр Боби Груев счупи ръка и бе с гипс. Благодаря на Марио, че изигра перфектно 6 мача и помогна много на ФК “Кюстендил”. Пожелавам му успехи в новия тим”, каза наставникът на ФК “Кюстендил” Николай Николов.

Треньорът допълни, че към момента се водят разговори за привличането на още 2-ма-3-ма футболисти в отбора, но на този етап не пожела да съобщи нито имената на играчите, нито в кой клуб играят. “Когато стане факт тяхното идване във ФК “Кюстендил”, ще се разбере кои са.”

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular