Thursday, May 2, 2024
HomeСпортФК Малеш (Микрево) ще гони първото място в АОГ „Струма“

ФК Малеш (Микрево) ще гони първото място в АОГ „Струма“

Мъжкият отбор на ФК Малеш от с.Микрево стартира лятната си подготовка за новото първенство. Както е известно, тимът е воден от дългогодишния футболист, преминал през различни отбори в страната и чужбина, Методи Тушев. Той се съгласи в откровен стил да отговори на зададените му въпроси.

 

-Кога стартира лятната подготовка на мъжкия отбор на клуба и при какви условия?

 

Първата тренировка проведохме на 14 юли при местни условия.

 

-Има ли напуснали от досегашните и привлечени нови футболисти?

 

Успяхме да запазим гръбнака на отбора. Няма напуснали футболисти от досегашните. При нас дойдоха трима нови футболисти, преминали през ДЮШ на Вихрен (Сандански). Това са Малин Чиликов, Димитър Йосифов и Георги Куртов. До момента правят добро впечатление с качествата си и нещата вървят към картотекиране.

 

-Колко контролни срещи планирате по време на лятната подготовка на отбора?

 

Общо четири контролни мача съм планирал, за да видя какъв е потенциалът на наличните и новопривлечените отвън. Едната контролна среща изиграхме, гостувайки на Локомотив (Дамяница), която загубихме с 4:6. Другата контролна среща беше на стадиона в Микрево срещу U-19 на Пирин (Благоевград), завършила с 2:0 за младите „орлета”. Дадох равен шанс на всички налични футболисти. Предстоят ни още две контролни срещи, от които едната ще бъде срещу Перун (Кресна), а за четвъртата търсим противник.

 

-Какви цели са поставени пред треньора Методи Тушев от страна на ръководството на клуба?

 

Първо, искам да спомена, че има промяна в управителния съвет. Президент на клуба е Давидко Манолчев от с.Микрево-бивш футболист на Малеш-крупен земеделски производител.

Иначе лично кметът на община Струмяни Емил Илиев ни окуражава да атакуваме първото място през настоящото първенство и да поглеждаме вече към баражите за влизане в по-горната Трета лига.

 

-Възможно ли е това да стане с наличния потенциал? Материалната база отговаря ли за игра на отбора в по-горните групи на българското първенство и как стои въпросът с финансовата обезпеченост?

 

Материалната ни база има лиценз за игра на отбора в Трета лига. Надявам се с наличните футболисти, включително новопривлечените, да се намесим в борбата за атакуване на първото място в крайното класиране на областна група „Струма“.

 

-Кои са основните конкуренти?

 

Левски (Крупник) и Спортист (Падеш). Възможно е приятната изненада да бъде Локомотив (Дамяница).

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular