Friday, May 3, 2024
HomeСпортФутболистите на „Банско” вкараха 5 на „Гранит” (Владая)

Футболистите на „Банско” вкараха 5 на „Гранит” (Владая)

Нов пореден успех в контролите постигна мъжкият отбор на ФК „Банско”. Този път те тотално надиграха футболистите на „Гранит” (Владая), но успяха да реализират само пет попадения в срещата. След начален натиск за отбора на гостите главният съдия отсъди фаул в тяхна полза, който Веско Весков изпълни по перфектен начин и в 7-ата минута резултатът бе открит за 0:1. В 24-тата минута след центриране от фаул след колективна грешка на защитата и вратаря на „козлите” резултатът бе изравнен за 1:1. Четири минути по-късно бразилецът Дауте Перейра от „Банско” бе изведен, навлезе в наказателното поле на домакините и с точен шут изпрати кълбото в далечния ъгъл за 1:2. Три минути по-късно Милен Лефтеров от гостите бе спънат в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа в полза на банскалии, която Свилен Златанов превърна в гол за 1:3.
През втората част на срещата футболистите на „Банско” заиграха доста отпуснато, което не се понрави на наставника им Венко Товиров. В 58-ата минута при контраатака на „Гранит” и нова грешка на защитата на гостите резултатът бе намален на 2:3. От този момент нататък Мохамед Потчи заигра в свой стил и на два пъти изведе Любо Златков в наказателното поле на домакините и резултатът набъбна на 2:5. Последният можеше да направи и хеттрик, но не се възползва от перфектния пас на Мохамед Потчи, изпращайки топката във вратаря на „Гранит” (Владая).
След мача наставникът на „Банско” Венко Товиров сподели: „Не бива да се заблуждаваме, че сме кой знае от каква класа, след като сме победили „Гранит” (Владая) като гости. Предстои ни много работа, имаме да изчистваме доста неща в двете фази -защита и нападение. Отново добър мач на младия бразилец Дауте Перейра, но на три пъти младостта и неопитността си каза думата – не подаде навреме на колегите си да отбележат гол срещу вратаря на „Гранит” от удобна позиция. Повтарям – не бива да се главозамайваме, предстои ни много работа.
Следващата контрола на „Банско” е на 31 юли срещу отбора на ФК „Кюстендил”.

”Банско”: Ангелски, Петров, Дурчов, Лечов, Слаев, Крушовски, Б.Божинов, Весков, Златанов, Перейра, М.Лефтеров/Кехайов, Ейков, Потчи, Митов, Златков, Балтов/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular